NATJEČAJEM EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA PODUZEĆU IZVAN FOKUSA DODJELJENO GOTOVO MILIJUN I DVJESTO TISUĆA KUNA BESPOVRATNE POTPORE!

Zahvaljujući projektu, od 1. 10. 2020. godine zaposleno je čak osmero djelatnika pa Izvan fokusa tim postepeno sustiže 20 djelatnika!

Prijavom na javni poziv za jačanje poslovanja društvenih poduzetnika kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Europski socijalni fond, poduzeće Izvan fokusa d.o.o. ostvarilo je potporu pomoću koje će tvrtka formalno ostvariti prelazak na društveno – poduzetničko poslovanje. „Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama“, kako i sam naziv projekta glasi, odvijat će se kroz idućih godinu dana u kojima će se nastojati zajamčiti održivost i unaprijediti konkurentnost na tržištu u suradnji s partnerima. Neki od glavnih ciljeva u zadanom vremenskom periodu su omogućavanje prelaska na poslovanje s principima društvenog poduzetnišva, unaprijeđenje gospodarske djelatnosti kroz modernizaciju i razvoj proizvoda te promocija društvenog poduzetništva kroz umrežavanje drugih potencijalnih društvenih poduzetnika. Za navedene ciljeve tvrtka Izvan fokusa ostvarila je financijsku potporu u obliku 1.159.981,16HRK bespovratnih sredstava. 

Kako bi se uz navedeni iznos ostvarili zadani ciljevi projekta, Izvan fokusa će održivost osigurati kroz nekoliko oblika projektnih aktivnosti te tržišnu valorizaciju proizvoda i usluga tvrtke. Uz formalni prelazak odnosno doregistraciju, izradit će se poslovni i marketinški plan kako bi se sve aktivnosti vodile na strateški način u nadolazećem razdoblju. Tvrtka će svoje marketinške aktivnosti usmjeriti ka promociji svog novog statusa, a zaposlenike će aktivno educirati o društvenom poduzetništvu s ciljem osmišljavanja novih programa za razvoj lokalnih zajednica. 

Gospodarska djelatnost nastavit će se kroz pojačani angažman na tržištu, u obliku pružanja modernijih i konkurentnijih usluga te povećanjem udjela tvrtke na tržištu audiovizualnih industrija u Hrvatskoj. Sva radna oprema koristit će se u svrhe pružanja visokokvalitetnih audiovizualnih sadržaja, snimanja i organizacije manifestacija što će dodatno doprinijeti konkurentnosti, stjecanju novih znanja i klijenata. Izvan fokusa će nastaviti razvijati donacijske projekte za poticanje stvaralaštva mladih kao što su „Filmske kovanice“, „Henganje“ i „Džeparac“ koji su pravi primjer i početak ovog socijalno-poduzetničkog pothvata.