22

ZAGREB / 23.2.2021.

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Povodom konferencije Europske komisije pod nazivom “Cohesion policy investment in digital education”, pružena je tehnička podrška za online sudjelovanje iz Hrvatske prema Bruxellesu. Sudionici konferencije javljali su se iz ureda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te online putem predstavili iskustvo digitalnog obrazovanja e-škola u Hrvatskoj. Projekt digitalnog obrazovanja Europske unije podržan je s više od 180 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Europskog socijalnog fonda (ESF). Isti je nagrađen godišnjom nagradom RegioStars za 2020. godinu u kategoriji Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu, a uključen je i u kampanju Komisije RecoverEU.

live stream

IZVAN FOKUSA

KLIJENT

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

23

ZAGREB / 15.-16.10.2020.

AI2FUTURE

Izvan Fokusa realizira za konferenciju AI2FUTURE cjelokupnu fotografsku i videoprodukciju. Za dvodnevnu konferenciju producira se zaključna videoreportaža te isporučuje nekoliko stotina fotografija. Posljednja dva izdanja organiziran je u okviru epidemioloških live stream koji se emitirao na internim kanalima konferencije.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

tehnička podrška

PROMO LOGISTIKA

24

ZAGREB / 8.5.2021.

AD MOMENT

Aesthetic Dental Moment 2021. održano je u online izdanju u Zadru, zadatak je bio produkcija kompletnog live streaminga te pružanje tehničke podrške. Organizator događaja je Hrvatsko društvo estetske dentalne medicine i Hrvatska komora dentalne medicine, dok se streamu pristupalo putem platforme Entrio.

Aesthetic dental moment ujedinjuje cijeli tim i donosi najnovije informacije i metode u što boljoj komunikaciji dentalnih asistenata, dentalnih tehničara i doktora dentalne medicine! Kongres predstavlja značajniji skup inozemnih i domaćih stručnjaka i znanstvenika iz područja endodoncije, restaurativne stomatologije, ortodoncije, protetike i implantologije. Naglasak kongresa jest estetska dentalna medicina i praćenje najnovijih spoznaja , metoda, materijala i tehnika kojima se postižu vrhunski rezultati.

25

MINDSMITHS

Za tvrtku Mindsmiths, produkcija Izvan fokusa organizirala je live streaming konferencije za medije.

26

SPLIT / 23.-24.4.2021.

Stručno-znanstveni skup Marko Marulić, Judita

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Muzejom Grada Splita organizirala je online interdisciplinarni stručno-znanstveni skup Marko Marulić, Judita (1501. – 1521. – 2021.). Live stream i praćenje eventa povjereno je timu Izvan fokusa koji je prenosio skup na YouTube kanalu Agencije za odgoj i obrazovanje.

Interdisciplinarnim skupom se želi istražiti važnost i utjecaj djela hrvatskog klasika Marka Marulića na hrvatsku kulturu i hrvatski jezik. Skup se održao pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana. Istim je započelo i obilježavanje Godine Marka Marulića, koju je proglasio Hrvatski sabor povodom obilježavanja 500. godine tiskanja Judite Marka Marulića.

live stream

IZVAN FOKUSA

KLIJENT

AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

27

HAProxy

Izvan fokusa tim pruža uslugu live streaminga i na međunarodnoj razini pa je time realiziran stream za tvrtku HAproxy. HAProxy je besplatan softver otvorenog koda koji pruža visoko raspoloživo sredstvo za uravnoteženje opterećenja i proxy poslužitelj za TCP i HTTP-aplikacije koje raznose zahtjeve na više poslužitelja.

28

ZAGREB / 13.4.2021.

Lebbeus Woods: Zagreb free zone revisited

Izložba Lebbeus Woods: Zagreb free zone revisited autora Lea Modrčina i Lovorke Prpić predstavila se online streamom iz Orisa – kuće arhitekture kojeg je tehnički pripremio i snimio Izvan fokusa tim. Live stream se prenosio putem službenog YouTube kanala.

Zagreb free zone jedan je od najznačajnijih projekata iz opusa istaknutog američkog arhitekta Lebbeusa Woodsa. Izložba ponovno prikazuje originalni materijal izložen prije trideset godina, dok popratna monografija donosi autorove tekstove, bilježnice, crteže i makete, kao i izvedbenu dokumentaciju za nerealiziranu Freespace strukturu u Zagrebu. Organizatori izložbe su Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Oris Kuća arhitekture i Estate of Lebbeus Woods.

live stream

IZVAN FOKUSA

KLIJENT

ORIS – KUĆA ARHITEKTURE

29

ZAGREB / 8.5.2021.

3. DANI GEORGIJA PARA

Za 3. Dane Georgija Para Izvan fokusa tim producirao je live streaming i pružio tehničku podršku. Manifestacija je započela projekcijom filma “Georgij Paro – volim Karlovac”, a potom je uslijedila promocija programske publikacije “Dani Georgija Para” autorice Sanje Hrnjak. Stream se emitirao na YouTube-u, a za potrebe istog snimljen je prilog s redateljicom filma “Pospremanje”, Ladom Džidić Barić.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

klijent

CROATIAN STUDENT SUMMIT

30

10 godina srednje.hr

Portal Srednja.hr proslavio je deseti rođendan uz organizaciju prve hibridne obrazovne konferencije u zagrebačkom kinu Kaptol Butique Cinema. Izvan fokusa tim bio je zadužen za kompletnu produkciju live streama koji se emitirao na kanalima Entria. Konferencija je okupila vodeće ljude obrazovanja i znanosti te studente i učenike.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

klijent

SREDNJA.HR

31

ZAGREB / 9.-12.12.2020.

CROSS LIVE STREAMING

Croatian student summit 2020. godine održao se online putem live streama u produkciji Izvan fokusa. CROSS je međunarodni znanstveni kongres studenata i mladih znanstvenika u području biomedicine koji se prometnuo kao jedan od vodećih kongresa u svom području, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Gledatelji su četverodnevni stream pratili putem Entria.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

klijent

CROATIAN STUDENT SUMMIT

32

HUAWEI DIGITAL

U suradnji s agencijom 404, realiziran je live streaming konferencije Huawei Digital Slavonia. Konferencija se održala u Osijeku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

klijent

HUAWEI DIGITAL

agencija

404

33

22. kongres hotelijera i 14. kongres hrvatskog kampinga (Hilton)

Izvan fokusa tim live streamom pratio je i 22. i 23. kongres hotelijera te 14. kongres hrvatskog kampinga koji su se održali u Hilton Garden Innu i Westin hotelu u Zagrebu. Streamingu su video pozivom sudjelovali inozemni gosti iz cijele Europe, dok su u panel razgovorima prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac. Stream se pratio putem platforme Entrio.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

agencija

404 AGENCY

klijent

UPUHH – UDRUGA POSLODAVACA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

34

ZAGREB / 21.1.2021.

CROZ LIVE STREAMING

Priprema i montaža video materijala, koordinacija izrade grafičkog paketa te realizacija live streaminga putem Entrio platforme recept su za uspješnu online konferenciju Quality in Enterprise Development (QEDx), u organizaciji poduzeća Croz. Riječ je o konferenciji koja okuplja tehnološke i poslovne lidere kako bi izmijenili iskustva, pratili najnovije trendove i tehnologije u poslovanju, povezali se i primjenili znanja na svoje kompanije.

klijent

CROZ

live stream

IZVAN FOKUSA

35

ZAGREB / 11.5.2021.

ORIS ONLINE - PREFA

U sklopu online prezentacija raznih projekata, Oris Kuća arhitektura predstavila je tvrtku PREFA uz razgovor s arhitektima Sašom Begovićem (3LHD), Davorom Matekovićem (Proarh), Vedranom Pedišićem (SANGRAD + AVP arhitekti) te predstavnikom PREFA-e za Hrvatsku – Zoranom Jakopovićem. Live stream se emitirao na YouTube kanalu Orisa, a Izvan fokusa tim pobrinuo se za produkciju. Razgovor je moderirao Andrija Rusan, direktor Oris Kuće arhitekture.
 

Tvrtka PREFA već više od 70 godina uspješno djeluje diljem Europe s razvojem, proizvodnjom i prodajom krovnih i fasadnih sustava od aluminija. Slogan “Krov jak kao bik!” razvijen je 2001. i čini marku PREFA jednom od najpoznatijih, najomiljenijih i najjačih austrijskih marki. “Jak kao bik” izražava sve ono što PREFA zastupa: visoku otpornost i dugotrajnost proizvoda.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

klijent

ORIS KUĆA ARHITEKTURE

36

SIMPOZIJ STUDENATA MEDICINE

Za simpozij studenata medicine na temu eutanazije realiziran je live streaming koji se emitirao na platformi Entrio.