11

ZAGREB / 17.5.2021.

PRESS KONFERENCIJA: HNS PREDSTAVIO POPIS REPREZENTATIVACA ZA EURO 2020

Press konferencija predstavljanja igračkog kadra za UEFA EURO 2020. održano je i u online izdanju, a za kompletan live streaming pobrinula se produkcija Izvan fokusa. Popis igrača službeno je otkrio izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić uz stručni stožer i druge goste, dok je moderator konferencije bio sportski novinar, Filip Brkić. Streaming se emitirao na platformi Entrio.
 

live stream

IZVAN FOKUSA

AGENCIJA

404

klijent

Hrvatski nogometni savez i Zagrebačka pivovara

12

ZAGREB / 14.5. - 15.5.2021.

LEAP SUMMIT

LEAP Summit 2021 godine educirao je i inspirirao buduću generaciju inovatora i poduzetnika online putem! Kompletnu video produkciju i streaming na čak tri različite pozornice, osigurala je produkcija Izvan fokusa, a manifestacija se emitirala putem službenog YouTube kanala.

live stream

IZVAN FOKUSA

klijent

HUKI

13

ZAGREB / 23.-27.11.2020.

MAKK

Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije – MAKK, 2020. održano je online. U pet dana stream je ponudio stručne panel diskusije te razgovore s kreativcima o temama kulturne i kreativne industrije. Samo neke od tema su bile razvoj digitalnog tržišta, zakoni o autorskim i srodnim pravima te utjecaj pandemije COVID-19 na industriju. Na stotine gledatelja pratilo je konferenciju putem YouTube kanala HDS ZAMP-a, a uz panel razgovore snimljeno je i na desetke live spotova mladih glazbenika koji su u akustičnom ruhu izvodili svoje glazbene brojeve. Live streaming tim producirao je kompletan online događaj te u suradnji s partnerima ponudio scenografska rješenja i tehničku podršku. MAKK je već tradicionalno jesensko mjesto susreta i razmjene mišljenja profesionalaca iz raznih umjetničkih grana, državnih institucija, kao i pravnih stručnjaka, medija i poduzetnika vezanih za nove digitalne tehnologije. Glavni cilj konferencije je predstavljanje stvaralaštva i inovativnih praksi istaknutih kreativaca iz Hrvatske i inozemstva te podizanje svijesti o važnosti autorstva i ekonomskog potencijala kreativnog proizvoda.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

scenografija

21 PRODUCTION

tehnička podrška

RHINO PRODUKCIJA

14

ZAGREB / 23.1.2021.

CESARICA

U 2020. godini u suradnji s HRT-om te Izvan fokusa, realizirana je TV emisija u produkciji Unisona. Emisija je emitirana na drugom programu HRT-a, a nudila je presjek svih nominiranih izvođača za Cesaricu i otkrila sve dobitnike. Uz voditeljicu Ivu Šulentić u studiu su nastupili pobjednici ovog izdanja, Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom “Ova ljubav”.

live stream

IZVAN FOKUSA

scenografija

21 PRODUCTION

produkcija

UNISON

15

ZAGREB / 8.11.2020.

ZAGREB FILM FESTIVAL

U godini pandemije COVID-19, Zagreb Film Festival organizirao je online izdanje festivala, a Izvan fokusa tim producirao je live streaming svečanog otvaranja u kinu Tuškanac. Dugogodišnja suradnja sa ZFF-om se tako nastavila na online način, a producirano je i scenografsko rješenje. Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tijekom studenog u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tijekom gotovo dva desetljeća festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

SCENOGRAFIJA

21 PRODUCTION

16

ZAGREB / 22.12.2020.

ZAGREBAČKA PIVOVARA

Live streaming za svoj tim zaposlenika održala je i Zagrebačka pivovara u kojem je predstava kazališta “Luda Kuća” pod nazivom “Idemo uživo” bila glavna točka. Zagrebačka pivovara jedinstvena je u kreiranju izvanrednih brendova kroz veliku razinu posvećenosti svih zaposlenika. Povodom božićnog domjenka nazdravili smo online uz predstavu. Snimanje i stream omogućeno je u studiu.

live streaming

IZVAN FOKUSA

agencija

404 AGENCY

klijent

ZAGREBAČKA PIVOVARA

17

ZAGREB / 25.2.2021.

PORIN LIVE STREAMING

Prestižna glazbena nagrada Porin predstavila je nominacije za svoje 28. izdanje u obliku YouTube live streama. Spomenuti event otkrio je uz voditeljicu Tamaru Loos i prezentere, nominirane glazbene izvođače u 36 kategorija. Kreaciju video sadržaja i realizaciju live streama preuzeo je tim Izvan fokusa, dok je za scenografiju zadužen 21 production. Nominirane za glazbenu nagradu Porin predstavili su Ivana Martinac, Glavna tajnica Porina; Tamara Loos, voditeljica; Nikša Bratoš, Član upravnog odbora glazbene nagrade Porin; Frano Đurović, Predsjednik upravnog odbora Porina i Davor Drezga, Izvršni direktor Porina.

live streaming

IZVAN FOKUSA

klijent

UNISON

18

ZAGREB / 7.-9.12.2020.

WINDAYS

WinDays konferencija svoje je 20. izdanje održala online putem. U suradnji s Promo Logistikom kao realizatorom live streama, pružena podrška video snimanja. U trodnevnom programu slušalo se više od 60 predavanja i čak 8 panela o umjetnoj inteligenciji, aplikacijama i poslovanju te paneli na temu gaming industrije, online trgovine, dostave hrane i ostalim tehnološkim novitetima.

Ranije je sniman i live stream za online program “Road to WinDays” kojeg je uživo pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru, a sudionici su ga mogli pratiti putem streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima. Tematski aktualan program bavio se „izdržljivošću“ IT sustava, sigurnošću u situaciji rada od kuće te umjetnom inteligencijom, a završio je panel raspravom na temu budućnosti event industrije.

LIVE STREAMING

PROMO LOGISTIKA

VIDEO PRODUKCIJA

IZVAN FOKUSA

KLIJENT

WINDAYS

19

ZAGREB / 19.-22.4.2021.

LiDraNo

LiDraNo – hrvatska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva kojeg organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, 2021. godine se održao online. Izvan fokusa je osigurao tehničku i video podršku za cijeli event, a sudionike se spajalo pomoću ZOOM platforme. Članovi prosudbenih povjerenstava, među kojima su poznati književnici, filmski i kazališni redatelji, glumci, dramski pedagozi i novinari, vodili su online okruge stolove i razgovore s učenicima te voditeljima, učiteljima i nastavnicima.

Na državnoj smotri sudjelovali su mladi novinari, autori 25 najaktualnijih i najuspješnijih novinarskih radova, 50 najboljih mladih literata, predstavljeno je 28 najkvalitetnijih školskih listova i 20 radijskih emisija, a u pojedinačnom scenskom izrazu predstavilo se 124 učenika osnovnih i srednjih škola. Cilj LiDraNa je razvijanje i poticanje učeničkog literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva.

LIVE STREAMING

IZVAN FOKUSA

klijent

AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

20

RAZNOLIKOST I UKLJUČIVOST – OPEN SESSION ZAGREBAČKA PIVOVARA

U sklopu internog programa Zagrebačke pivovare Raznolikost i uključivost organiziran je open session za koji je produciran live streaming. U razgovoru su sudjelovali Robert Prosinečki i Ida Prester, a tema su bile igračeva bogata nogometna karijera i važnost inkluzije za uspješan tim.

LIVE STREAMING

IZVAN FOKUSA

klijent

ZAGREBAČKA PIVOVARA

21

ZAGREB / 23.11.2020.

CANTUS ANSAMBL

Izvan fokusa tim snimio je koncert Cantus Ansambla povodom 75. obljetnice Hrvatskog društva skladatelja u Hrvatskom glazbenom zavodu. Pod ravnanjem dirigenta i umjetničkog voditelja ansambla, Berislava Šipuša, izvedeno je djelo Rubena Radice “Litaniae Sanctorum pro Papa Ioanne Paul”o te Concertino za violinu i komorni ansambl Natka Devčića, u kojem je solističku ulogu preuzeo dugogodišnji koncertni majstor ansambla, profesor na zagrebačkoj Muzičkog akademiji, Ivan Novinc. U sklopu stalne suradnje s najmlađom, tek nadolazećom generacijom skladatelja, na ovom koncertu praizvelo se i novo djelo “Šlomlek Maryam” mladog, talentiranog udaraljkaša, vrlo aktivnog u svijetu jazza, ali i još uvijek studenta kompozicije, Šimuna Matišića. Cantus Ansamblu se u izvedbi pridružila i mezzosopranistica Marta Schwaiger, kao i saksofonisti Saša Nestorović i Dragan Sremec.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

tehnička podrška

PROMO LOGISTIKA

scenografija

21 PRODUCTION

22

ZAGREB

ORIS LIVE STREAMING

Produkcija live streama za 20. i 21. Dane Orisa zahtjevala je pripremu grafičkih materijala, prethodno snimanje i montažu intervjua sa sudionicima programa. Međunarodni arhitektonski simpozij kojeg organiziraju Oris Kuća arhitekture i Oris časopis okuplja svake godine više od 2000 posjetitelja, pretežno arhitekata i profesionalaca iz bliskih područja, a na simpoziju je do sad sudjelovalo više od 250 predavača, vrhunskih stručnjaka iz cijeloga svijeta. Oris je na isti način organizirao međunarodni arhitektonski Festival, “To Spring with Oris”. Ovaj online event okupio je 14 renomiranih arhitektica i uspješnih poslovnih žena te dvije moderatorice. Posljednji event organiziran je u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

produkcija i live stream

IZVAN FOKUSA

KLIJENT

ORIS – KUĆA ARHITEKTURE