Filmovi

Filmovi su naša najveća ljubav i želimo ih proizvoditi puno, puno! Stalno pišemo, razvijamo, gradimo bazu redatelja i s nestrpljenjem isčekujemo svaki natječaj.

1

Pina čokolada

Ljeto 2007. Bruna i Tia provode skupa. Bruninih roditelja nema, pa su same na vikendici. Izležavat će se na plaži, jesti smoki i piti mlijeko iz tetrapaka, slušat X-ov (loš) mix cd, upoznati dečke koje će zaboraviti, upitno se oblačiti, barem jednom se neugodno napiti i cijelo vrijeme valjat fore…Bit će im super! Produkcija filma sufinancirana je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

SCENARISTICA I REDATELJICA

Nikica Zdunić

PRODUCENTICA

Tajana Bakota

DIREKTOR FOTOGRAFIJE

Tin Ostrošić

MONTAŽER SLIKE

Denis Golenja

OBLIKOVATELJ ZVUKA

Ivan Zelić

SCENOGRAFKINJE

Iva Maria Jurić i Hana Grebenar

KOSTIMOGRAFKINJA

Ozana Gabriel

SKRIPT SUPERVIZORICA

Lea Mileta

SNIMATELJ TONA

Dino Ljuban

OBLIKOVATELJ SVJETLA

Marko Milohnić

1. ASISTENT KAMERE

Denis Komeljenović

2. ASISTENT KAMERE

Urh Pirc

DIT/FOTOGRAF NA SETU

Marko Kekić

2. ASISTENTICA REŽIJE

Maruška Aras

DIZAJNER ŠPICE

Dario Dević

IZVRŠNI PRODUCENTI

Toni Motušić i Neda Krkeljić

TAJNIK FILMA

Ana Roso

CASTING ZA STATISTE

Casting koke

PREVODITELJI

Iva Jurišić i Matija Piralić

VOZAČ

Damir Juroš

glumci

Hana Grđan
Lara Petrović “Sprema”
Mark Fejer
Mikula Aras
Klara Kovačić
Lara Smrekar

2

xYUGOx

xYUGOx je glazbeno povijesno biografski dokumentarni film koji govori o pokretu nastalom kao reakcija na nihilistički pogled punk scene u Americi kasnih 70-ih u kojem sljedbenici ne konzumiraju alkohol, cigarete, droge niti seks radi tjelesnog užitka. Ovo je film koji pruža drugačiji pogled na punk, pogled dionika koji su u potpunosti straight edge ili su dio života živjeli na taj način. Film koji će potaknuti na razmišljanje o različitostima, zdravom načinu života i promicanju drugačijih vrijednosti od današnjih konzumerističkih i ekspolatacijskih. Kroz film pratimo trenutno jedini straight edge bend na Balkanu, The Truth, čija su tri člana iz Srbije, a dva iz Hrvatske. Osim o turnejama, film govori o veganstvu, odlukama, stavu, drogama i koncertima. Razvoj scenarija financiran je od strane Društva redatelja i Hrvatskog audiovizualnog centra.

SCENARIST, REDATELJ, DIREKTOR FOTOGRAFIJE I MONTAŽER

Pavle Kocanjer

PRODUCENTICA

Adrijana Prugovečki

SNIMATELJ 2. KAMERE

Marko Kekić

DIZAJNERI ŠPICE

Lovro Kranjčević, Karlo Bonetić

3

Glave u vrećama

Jednu od najtajanstvenijih i najznačajnijih pojava umjetnosti u Hrvatskoj, avangardnu skupinu zvanu Traveleri (izvedeno od engleske riječi „travellers“, putnici) 1922. godine u Zagrebu su osnovali Josip Seissel, Dragutin Herjanić, Vlado Pilar, Zvonimir Megler, Miha Schön, Dušan Plavšić ml., Miloš Somborski, Višnja Kranjčević i Čedomil Plavšić. Članovi grupe bili su obrazovani mladi ljudi podrijetlom iz imućnijih zagrebačkih obitelji svjesni promjena koje su se događale u razdoblju nakon 1. svjetskog rata i kritički nastrojeni prema građanskim vrijednostima. Svakodnevno su izvodili umjetničke akcije i poistovjećivali svoje živote s umjetnošću, anticipirajući time suštinsku odrednicu avangardnih umjetničkih praksi. Grupa je djelovala desetak godina, a iako su ostali u kontaktu i često se družili do kraja života, njeni su članovi nastavili svako svojim putem postižući zavidne rezultate u različitim profesijama, od medicine i arhitekture pa sve do prava.

Scenarij koji je slučajno otkriven 2007. godine te pohranjen u privatnoj kolekciji Marinko Sudac, napisao je Josip Seissel (pod pseudonimom Jo Klek) 1922. smatra se najstarijim sačuvanim sinopisom/scenarijem na ovom području. Naslov originalnog scenarija je “Glave u vrećama” što je redatelj odlučio zadržati i na taj način konceptualno povezati 100 godina zagrebačke avangarde. Film je trenutno u fazi razvoja scenarija, sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

SCENARIST I REDATELJ

Mario Kovač

PRODUCENTICA

Adrijana Prugovečki

Pogledaj više projekata