ADVENT U KARLOVCU POSJETILO 60 TISUĆA LJUDI, A TAMO SU POTROŠILI 1,5 MILIJUNA KUNA

U zadnja dva tjedna prošle godine povećan broj noćenja za 63 posto!

Advent u Karlovcu ove je godine posjetilo 60 tisuća ljudi, a potrošili su 1,5 milijuna kuna. 

Podaci su to Turističke zajednice grada Karlovca koja se pohvalila i s pet tisuća gostiju više nego prethodne godine. Ukupna potrošnja procjenjuje se na 1,5 milijun kuna, tvrde u Turističkoj zajednici.

Ugostiteljsko-trgovačku ponudu činilo je ukupno 10 ugostiteljskih i 5 trgovačkih kućica. Manifestacija je imala i humanitarni karakter te je u humanitarnoj akciji prikupljeno 22 tisuće kuna donacija udruzi Jak kao Jakov.

Prema podacima iz sustava eVisitor u razdoblju od 14.12. do 30.12.2019. ostvareno je čak 63% više noćenja nego u istom razdoblju 2018. godine. Povećan je bio i broj noćenja sa Stare na Novu godinu kad je bilo 32% noćenja više nego prethodne godine. Broj posjetitelja na dočeku Nove godine u Karlovcu procjenjuje se na oko 5 tisuća posjetitelja.

Turistička zajednica naglasak je u oglašavanju stavila na društvene mreže u Hrvatskoj i Sloveniji. – Kao i kod ostalih manifestacija tijekom 2019. godine cilj nam je bio skrenuti pozornost ne samo na manifestaciju, već na kompletnu destinacijsku ponudu. U kampanji su ostvareni vrlo dobri rezultati. Na Googleu je zabilježeno preko 7 milijuna impresija, na društvenim mrežama doseg je bio preko 510 tisuća, dok su na Youtubeu oglasi imali preko 130 tisuća pregleda oglasa. – izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.