Započeo projekt „Upiši se“

Po završetku Foto izazova u Veneciji, započeli smo s našim novim projektom. S današnjim danom, dakle, 13. veljače, započinje realizacija projekta “Upiši se!”.

Cilj projekta “Upiši se!” ponuditi je, kako učenicima tako i njihovim roditeljima, jedinstvenu platformu s informacijama o svakoj srednjoj školi na području Karlovačke županije. Projekt je pokrenut zbog nedostatka, točnije nedostupnosti, informacija o srednjim školama u županiji. U današnje vrijeme multimedijalni je sadržaj postao presudan u prezentaciji pojedine škole, a takvog sadržaja u Karlovačkoj županiji nedostaje. Ovim projektom, nastojat ćemo stvoriti i izložiti takav sadržaj, koristeći nove medije i društvene mreže.

Na ovoj stranici od 1. travnja nalazit će se informacije o svim srednjim školama, ali i informacije o pogodnostima upisa, bodovnim pragovima, dojmovima trenutnih učenika, te ono najbitnije – fotografijama i video snimkama.

Cilj projekta je, uz stvaranje jedinstvenog mjesta promocije srednjih škola županije, aktiviranje mladih, poticanje na stvaralaštvo i kreativnost. Fotografije i video snimke, koje će biti priložene uz opis škole, stvarat će isključivo učenici te škole! Time će se škola prezentirati iz prve ruke. Korisnici projekta biti će osmaši, njihovi roditelji, ali ovim potezom i srednjoškolci fotografi.

Projekt na jednom mjestu objedinjuje umjetnost, kreativnost, stvaralaštvo te školstvo i edukaciju. Njegov značaj, osim ove prve, početne godine, vidjet će se i narednih godina, kada se očekuje daljnje širenje rezultata. Ako financije dopuste, ove godine tiskat će se i brošura s informacijama o svim školama!

Ako ste se dvoumili oko upisa u srednju školu, ovaj projekt trebao bi vam pomoći da se odlučite! Provedba je počela, poslani su pozivi za suradnju na adrese svih srednjih škola pa se ubrzo očekuju i prvi rezultati.

Ispred Izvan fokusa Marija Pajić; „Pred nama je puno posla, ali zato smo i osnovali udrugu! Veselim se ovom projektu jer iz vlastitog iskustva znam koliko je potreban Karlovcu i Karlovačkoj županiji i koliko će olakšati izbor osmašima. Nadam se dobroj suradnji sa srednjim školama.“