blank

Više od 25 bendova iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, gost je i autor iz Velike Britanije

Ovogodišnji PickUp Music Festival od 25. do 27. rujna okupit će zajedno sa Elementalom i Debelim Precjednikom čak 23 benda u redovnom programu i dodatnih 4 u popratnom. Osim iz Karlovca, bendovi stižu iz cijele Hrvatske, od Osijeka preko Zagreba, Zaboka, Čakovca, Duge Rese pa do Rijeke, sudjeluje i bend iz Travnika u Bosni i Hercegovini, a gost posebnog popratnog programa je autor iz Velike Britanije „Half A Chicken“.

Uz redovni večernji program od 25. do 27. rujna na PickUp Music Festivalu održavat će se i radionice, a kao posebni izdvojeni program u subotu se očekuje i „HC popodne“, vrijeme predviđeno za nastup „hardcore“ bendovima iz Karlovca i Zagreba te najavni program u Zagrebu, Karlovcu i Dugoj Resi vikend prije. Ulaz na sve programe je besplatan, kao i korištenje kampa, a putnici iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije ostvaruju čak 40% popusta na HŽ kartu do Karlovca za vrijeme PickUp Music Festivala!

Otvaranje Festivala u 19:30h 25.9.2014. godine prepušteno je karlovačkom Wanderlust-u, indie rock bendu, a večer se nastavlja u alternativnom i indie rock stilu nastupom benda „Mr. Albino“ iz Zagreba te benda „Kapetan Snješka“ sa članovima iz Karlovca i Zagreba. Večer se nastavlja „Opakim Jahačima Vatrenih Rifova iz Pakla“, također u rock stilu, a potom iz Duge Rese poznati „Udriground“ u svom klasičnom funk-rock izdanju, a sa hard rock-om večer zatvara Dino Jelusić sa svojim bendom. Drugi dan PickUp Music Festivala otvara pop-rock bend iz Karlovca „Slobodni ulaz“, a iza njega „Penny Lane“ iz Zagreba. Sredinom večeri zasvirati će bend iz Travnika „Holographic Human Element“ u žanru progressive post-rocka, potom sve bolji mladi pop-pank bend iz Rijeke „Kraj Programa“, a prije Elementala atmosferu će zagrijati pobjednik ovogodišnjeg Hrvatskog glazbenog festivala „SoulRadio“ iz Karlovca. Nakon nastupa Elementala večer će završiti Riječki cover bend „PleteRi“. U subotu 27.9.2014. godine očekuje nas posebni popratni program „HC popodne“ koje će okupiti hardcore bendove iz Karlovca (Left To Starve) i Zagreba (Black Gust i Outcry). Potom od 19:30 započinje zadnja večer Festivala nastupom metal benda „Mass Hypnosis“ iz Zagreba, zatim „Loreleri“ iz Karlovca, još jedan hardcore bend iz Zaboka „.upset“, a sredinom večeri svirati će pop-rock bend iz Čakovca „Genova“. Prije vrhunca večeri i nastupa HC punk benda „Debelog Precjednika“ zasvirat će Breakdown iz Zagreba, a večer zaključiti mladi cover bend „Lemon 3“ također iz Zagreba.

U sklopu najavnog programa vikend prije od 20. do 21.9.2014. godine očekuju nas još neka iznenađenja i nastupi u Karlovcu, Zagrebu i Dugoj Resi. Program najavnih koncerata objavit ćemo uskoro, ali valja naglasiti kako će u nedjelju u Zagrebu u sklopu programa PickUp Music Festivala zasvirati i autor iz Velike Britanije „Half a Chicken“ te bend Phaneron pa će se ukupna brojka bendova koji sudjeluju u programu festivala popesti na više od 25.

Raspored bendova izabran je nakon što se na natječaj za bendove javilo 90 bendova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Velike Britanije, a selekcijska komisija odabrala je najbolje.Sve u svemu u programu ovogodišnjeg PickUp Music Festivala naći će se za svakoga ponešto, a program Festivala okupit će više od 25 bendova koji će nastupati u 3 grada. Valja naglasiti i besplatan ulaz te besplatan kamp uz HŽ popust pa organizatori očekuju i mnogo gostiju izvan Karlovca.

PickUp Music Festivala organizira udruga Izvan fokusa uz potporu Grada Karlovca, Turističke zajednice grada Karlovca, Karlovačke županije, Turić osiguranja te u partnerstvu sa udrugom Studio 8 i Carpe Diem.

Program