Upiši se: Tehnička škola Karlovac

tehnicka

Tehnička škola Karlovac u školskoj godini 2013./2014. upisuje čak 244 učenika u ukupno petnaest smjerova, od čega četiri četverogodišnja i 11 trogodišnjih.

Za četverogodišnje smjerove bodovni prag je 44 boda, a boduju se predmeti hrvatski jezik, matematika, strani jezik, fizika, kemija i tehnička kultura. Važno je napomenuti kako su učenici obavezni donijeti i potvrdu liječnika o nepostojanju kontraindikacija. Četverogodišnji program čine smjerovi računalnog tehničara za strojarstvo, elektrotehničara, tehničara za mehatroniku i automehatroničara, a svaki od njih prima po 24 učenika.

Po 24 učenika primaju i trogodišnji smjerovi CNC operatera i vozača motornog vozila, po 12 učenika upisuje se za zanimanja tokara, limara, strojobravara, vodoinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije, elektromehaničara i elektroinstalatera, 10 mjesta ima za alatničare, a 6 za autolimare.

Posebno treba naglasiti kako četiri zanimanja/smjera predstavljaju deficitarna zanimanja, koja nude mogućnost dobijanja stipendija i lakšeg zapošljavanja. Riječ je o trogodišnjim programima za tokara, strojobravara i limara te četverogodišnjem programu automehatronike. Pritom vrijedi istaknuti kako će od nove školske godine u hrvatskim školama eksperimentalno provoditi program automehatronike koji je izradila upravo Tehnička škola Karlovac u sklopu IPA projekta.

Kontakt info:

Tehnička škola Karlovac, Ljudevita Jonkea 2a

tel: 047 615 805, 047 615 809

Detaljnije o Tehničkoj školi Karlovc pročitaj ovdje.

____________________________________

U suradnji s KAportalom, udruga mladih Izvan Fokusa autor je novog projekta “Upiši se!”, kojem je glavni cilj pružiti budućim srednjoškolcima sve potrebne informacije o izboru srednjih škola, od bodova potrebnih za upis pa do sadržaja koje im nude karlovačke škole.