Upiši se: Prirodoslovna škola Karlovac

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Puni naziv škole i adresa: Prirodoslovna škola Karlovac, Stjepana Mihalića 43, Karlovac

Opis škole i vrsta obrazovanja koje se stječe završetkom škole:

Prirodoslovna škola Karlovac je  srednja strukovna škola koju trenutno pohađa 198 učenika.

Učenici se školuju za sljedeća zanimanja: prehrambeni tehničar, poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, veterinarski tehničar, cvjećar, grafičar, agroturistički tehničar.

Završetkom škole stječe se srednja stručna sprema kojom učenici ulaze na hrvatsko tržište rada.  Učenicima se nudi mogućnost polaganja ispita državne mature te upis na veleučilišta i fakultete.

Na upisima u 1. razrede za iduću školsku godinu 2013. /2014. učenicima osmih razreda bit će ponuđeni ovi programi: veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, prehrambeni tehničar, cvjećar/ vrtlar.

Detaljnije o uvjetima za upis pročitaj ovdje.

 

Izborni predmeti, izvannastavne aktivnosti i slobodno vrijeme:

Mogućnost bavljenja različitim športskim aktivnostima u Školskom športskom klubu. Mogućnost sudjelovanja u slobodnoj aktivnosti Učenička zadruga. Pripreme za različita školska, županijska i državna natjecanja i smotre.  Učenicima završnih razreda omogućene su pripreme za državnu maturu. Mogućnost sudjelovanja u različitim projektima i putovanja u inozemstvo. Organizirani jednodnevni i višednevni izleti izvan nastave i u sklopu nastave. Sudjelovanje u različitim kulturnim aktivnostima. Organizacija i sudjelovanje  u humanitarnim akcijama.

Posebnosti škole:

Nastava se održava isključivo u jutarnjoj smjeni, od 8.00 do 13.40 sati. Učenici imaju mogućnost dolaska do škole direktnom gradskom autobusnom linijom, koja kreće sa Korza (dolazak: u 7. 55 sati). Učionice opremljene multimedijalnom opremom. Praktični dio nastave odvija se u laboratorijima, mini sirani, plasteniku i u vanjskom vrtu. Nova športska dvorana, teretana i vanjski športski tereni. Mogućnost korištenja usluga školske kantine (radno vrijeme: od 7.00 – 14.00). Obrazovanje odraslih.

Sve informacije o školi dostupne na našoj internetskoj stranici: http://ss-prirodoslovna-ka.skole.hr/    i Facebook profilu škole.

 

Detaljnije o prirodoslovnoj školi pronađi ovdje.

____________________________________

U suradnji s KAportalom, udruga mladih Izvan Fokusa autor je novog projekta “Upiši se!”, kojem je glavni cilj pružiti budućim srednjoškolcima sve potrebne informacije o izboru srednjih škola, od bodova potrebnih za upis pa do sadržaja koje im nude karlovačke škole.