Udruga predstavljena na KAbini

Foto izložba, brojni projekti mladih kreativaca, najava novog karlovačkog glazbenog festivala, vrlo dobra rock svirka i poklon priča posjetiteljima bili su tek dio petnaeste KAbine u novoj sezoni. Posebno iznenađenje bio je poziv izuzetno brojnim posjetiteljima, koji su unatoč snježnoj mećavi napunili Mods Caffe, da nakon razgovora s Filipom Treznerom, članom udruge “Izvan fokusa”, ali i mladim meteorologom, izađu na snijeg i grudama “izbombardiraju” njegovu uvećanu fotografiju ili, pak, njega samog, te tako dozovu proljeće. Uz puno smijeha i preciznih pogodaka, proljeće nam je, nadajmo se, barem malo bliže.

U “redovnom” dijelu KAbine posjetitelji su mogli razgledati izložbu s najpoznatijeg projekta udruge Izvan fokusa – “Foto dana mladih”, ali i saznati više o novim projektima, od kojih su neki već krenuli, a neki bi tek trebali – predstavljeni su Photo Table (druženja i radionice mladih fotografa), “Upiši se!” (projekt za osnovce kojima će biti detaljno predstavljene gradske srednje škole), KAgalerija (dakako, foto galerije sa sve brojnijih karlovačkih događanja), ali i novi glazbeni festival koji bi u trajanju tri dana svoje premijerno izdanje trebao doživjeti početkom lipnja (uskoro o tome nešto više na stranicama KAportala).

Kratku, ali energičnu i vrlo dobru svirku pružio je potom karlovački rock bend Echo. Bio je to njihov novi nastup nakon podulje stanke, no vjerujemo da ćemo ih sada češće imati prilike čuti.

Posjetitelji su i ovog ponedjeljka na poklon dobili kratku priču, ovog puta riječ je o priči “Deveta patka”, mladog Velikogoričanina Zvonka Bednjaneca.

Sljedećeg ponedjeljka u Edisonu je na rasporedu “prvoaprilska” KAbina, uz puno zabavnih i šaljivih sadržaja i sasvim ozbiljnu svirku odličnog benda Humanofon.

Napisali su o ovoj večeri na KAportalu… 🙂