Sudjelujemo u snimanju reportaža za VAFI

VAFI – 4. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih bit će ove godine u Varaždinu od 25. do 28. travnja. Riječ je o festivalu čiji je cilj napraviti jedno mjesto gdje će djeca, mladi, profesionalci, gosti, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva te stvoriti nova prijateljstva van granica države, mjestom gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo i  istovremeno se međusobno družiti.

– U želji da prekinemo negativni trend individualizacije te zatvaranje jednih pred drugima, u želji da raskinemo sve granice – fizičke i psihičke, odlučili smo da će svake godine djeca iz jedne osnovne škole iz Varaždina biti domaćinom našim mladim nacionalnim i internacionalnim gostima. Tako ćemo zasjeniti samu svrhu većine festivala i stvoriti okolinu gdje će VAFI biti festival filmova, animacije, djece i mladih, a ne samo nagrada. – kažu iz organizacije Festivala.

Više o festivalu na http://www.vafi.hr/

Ove godine naša ekipa udruge Izvan fokusa putuje u Varaždin. Pratit ćemo sve sudionike, događaje, predavanja i prezentacije. Svaki dan slažemo kratke video reportaže o svemu što se dogodilo. Bit će to najbolji poziv svima da se pridruže sljedeće godine festivalu, a sudionicima lijepa uspomena.

Za lokaciju je odabran baš grad Varaždin. Jednan od najljepših i najrazvijenijih gradova Hrvatske i grad prijatelja djece idealan je domaćin jednog takvog festivala u kojem se želi objediniti kvaliteta, znanje, profesionalnost, druženje, zabava, stvaranje i kreativnost u savršeni balans.

Evo kako je to izgledalo prije dvije godine, ovo je galerija fotografija s Festival animiranog filma djece i mladih – VAFI 2011.