Radionice i predavanja okupili tridesetak mladih fotografa

Nastavljamo  organizirati aktivnosti za mlade fotografe. Najnoviji projekt tako je radionica Photo Table koja je započela jutros u našim prostorijama te predavanje „Uvod u fotografiju i sličnosti sa snimanjem“. 

U našim prostorijama tijekom prijepodneva skupilo se tridesetak mladih fotografa i snimatelja koju su sudjelovali na radionici i slušali predavanje. Radionica „Photo Table“ sasvim je novi i drugačiji oblik radionice, zamišljene kao okrugli stol mladih fotografa. Na radionici sudjeluju isključivo mladi fotografi koji po zadanim temama raspravljati o fotografiji, svojim iskustvima, greškama i uspjesima te na taj način međusobno razmijenjuju znanje i fotografske vještine. Posebnost radionice je što su mladi ujedno i publika i predavači te se na taj način potiču i njihove vještine prezentacije koja je u današnje doba iznimno bitna.

Nedugo nakon u suradnji sa Kinoklubom Karlovac Filip Trezner održao je predavanje „Uvod u fotografiju i sličnosti sa snimanjem“ za nove članove Kinokluba koji trenutno prolaze tečaj o stvaranju filma. Na radionici je mladim filmašima ukratko predstavljena fotografija, a potom uspoređena sa kamerom i snimanjem.

Radionica Photo Table tek je započela, a svi zainteresirani još se uvijek mogu prijaviti kako bi sudjelovali na sljedećim sastancima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web obrasca https://izvanfokusa.hr/nova-radionica-fotografije-od-9-ozujka-u-karlovcu/ . Svi prijavljeni ostvaruju pravo na sudjelovanje, a uvjeta za prijavu nema, osim da je potrebno biti mlad (do 20g.) i zainteresiran za fotografiju.