Predstavljen PickUp Music Festival

untitled (21 of 80)naslovna

PickUp Music Festival
Karlovac, 06. do 08. lipnja 2013.

PickUp Music Festival novi je trodnevni glazbeni festival bendova iz Karlovca i Karlovačke županije. U tri dana programa okupit će preko 20 bendova! Svi zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj slanjem audio zapisa te na taj način izboriti sudjelovanje na Festivalu. Tri večeri dobre svirke domaćih glazbenih snaga te izbor najboljih bendova obilježit će ovaj glazbeni festival. Ulaz na Festival kao i sudjelovanje je potpuno besplatno.  Program će biti obogaćen i glazbenim radionicama instrumenata koje će se održavati i prije samog Festivala, a uz natječaj za sudjelovanje bendova organizirat će se još nekoliko natječaja.

Prvi od njih je natječaj za grafički dizajn mladih grafičkih dizajnera iz Srednje škole Duga Resa. Kroz natječaj mladi dizajneri dobit će prostor za afirmaciju te promociju svojeg rada jer će najbolji dizajn biti prihvaćen kao vizualni identitet Festivala. Drugi natječaj je onaj za najbolju fotografiju Festivala kroz koji će mladi karlovački fotografi iskusiti kako je raditi i na koncertima. Također, zbog izložbe dobiti priliku za objavom svojih radova. Treći natječaj ili bolje rečeno radionica namijenjena je za mlade filmaše koji će kao i fotografi iskusiti još jedno za njih novo područje snimanja na koncertima.

Organizator PickUp Music Festivala je Izvan fokusa – Udruga za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti. Mladi i ambiciozni kreativci i umjetnici koje često opisuju kao „mladu i malu ekipu s velikim idejama“. Iskustvo u organizaciji sličnih stvari Udruga je stekla organizacijom Foto dana mladih već treću godinu, te provedbom projekata; „Mladi za mlade“, „Upiši se“, „Photo Table“, „KAglalerija“… Članovi Udruge sudjelovali su i u organizaciji Festivala kreativnosti mladih-Mladi za jesen u gradu, Riječnom kinu uz Karlovačko, Filmskoj reviji mladeži, Karlovac Dance Festivalu u Karlovcu te u nekoliko značajni festivala u Hrvatskoj kao što su Zagreb Film Festival i od ove godine 60. Pula film festivala.

Natječaj za prijavu bendova na PickUp Music Festival otvorit će se u ponedjeljak 08. travnja 2013. godine. Bendovi će se moći prijaviti putem online prijavnice sve do 20. svibnja 2013. godine slanjem osnovnih podataka i audio zapisa. Svi detalji oko prijava nalazit će se na www.izvanfokusa.hr gdje će se moći pronaći i online prijavnice od ponedjeljka. 

Evo kako je bilo na predstavljanju Festivala karlovačkim novinarima, danas ispred Edisona.