Portal KA-Urbani pisao i o našoj udruzi

‘Priča o udrugama mladih u Karlovcu ne bi bila potpuna bez udruge mladih kreativaca Izvan Fokusa. Iako zasad orijentirani na projekte unutar granica Hrvatske, u njima su stekli izuzetnu potporu, posebno kada je u pitanju njihova najpoznatija manifestacija “Foto dani mladih”, koja okuplja mlade fotografe i modele iz cijele Hrvatske, svake godine se održava u drugom gradu.’ 

Dio je ovo teksta o karlovačkim udrugama objavljenom na portalu KA-Urbani. Govoreći o ulasku Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja, autor Darko Lisac kaže kako su udruge maldih iz Karlovca u Europi odavno.

I to je istina, Four River Film Festival ove će godine doživjeti svoje šesto izdanje kao međunarodni festival srednjoškolskog filma. Nedavno je predstavljen u Irskoj, Walesu, a prošle godine u Austriji i ostalim zemljama. Svake godine naša ekipa ponosno sudjeluje u snimanju TV reportaža.

Udruga Carpe Diem upravo provodi projekt suradnje Hrvatske i Belgije. Trenutno traje oslikavanje karlovačkih zidova umjetničkim grafitima s udrugom Kilombo iz Bruxellesa.

Naša urduga Izvan fokusa također provodi projekte koji približavaju Hrvatsku Europskoj uniji. Do 25. svibnja traju prijave za Najbolje u Hrvatskoj za EU, ideja je prikupiti radove mladih fotografa iz cijele Hrvatske i na razglednicama ih poslati u Europu. Foto dani mladih sljedeće godine poprimaju međunarodni karakter, a ove godine u Zadar dovodimo fotografe iz Austrije za razmjenu znanja i iskustava.

Europu ćemo dočekati spremni 🙂

Pročitaj cijeli članak Darka Lisca.