Novi međunarodni projekt za mlade

Edukacija01

U Karlovac stižu predstavnici Italije, Francuske, Slovenije, Makedonije i Srbije dogovarati novi projekt za mlade!

Nakon putovanja u Francusku udruga Carpe Diem u Karlovac dovodi predstavnike centara za mlade iz čak 5 zemalja. Početak „posjeta izvedivosti“ je u četvrtak, a 6 organizacija koje se bave informiranosti mladih u Karlovcu će dogovarati novi projekt za mlade te raspravljati o informirati mladih u Karlovcu, Hrvatskoj kao i Europi.

U četvrtak, 20.03.2014. započinje posjet izvedivosti u organizaciji udruge Carpe Diem. Radi se o projektu “Youth information centres connected for youth“ u kojem sudjeluje ukupno šest organizacija koje rade na području informiranja mladih iz Italije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije. U tri dana predstavnici navedenih organizacija raspravljat će o informiranju mladih u njihovim državama, razmijeniti iskustva te osmisliti novi zajednički projekt koji bi se trebao realizirati do kraja ove godine u Karlovcu.

Opći cilj ovog projekta je okupiti šest različitih europskih udruga sa sličnim interesima i aktivnostima i pružiti im priliku da se uspostave partnerske odnose i zajednički rad na razvoju osposobljavanja kroz neformalno učenje. Tako će predstavnici udruga osim rasprave i usporedbe informiranosti mladih u njihovim zemljama i osmisliti projekt za mlade koji će svi oni kao partneri do kraja godine realizirati u Karlovcu i prijaviti na potrebne fondove Europe unije. Ovaj projekt financira Europska komisija preko programa Mladi na djelu.