Naša ekipa na godišnjoj skupštini HFS-a

U četvrtak poslijepodne Hrvatski filmski savez je organizirao svoju godišnju skupštinu. Kako je i naša udruga Izvan fokusa dio HFS-a, naši članovi su odlučivali o Savezu u sljedećih godinu dana. Objavljeni su financijski izvještaji, realizirani projekti kao i oni koji nas tek čekaju. Hrvatski filmski savez ostvario je manjak prihoda od 65.554,58 kuna koji će biti pokriven prioda u 2013. godini. Među važnim odlukama je održavanje 46. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva 2014. godine u Vukovaru.

Prije samo skupštine je organizirano predavanje o mogućim financijskim izvorima udruga članica HFS-a kao što su Clubture i Hrvatski audiovizualni centar. Posebno su zanimljive bile multimedijske prezentacije tri nove udruge primljene u redovito članstvo: naša udruga Izvan fokusa, koju je predstavio naš predsjednik Bojan GazibaraUdruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja UIII iz Zagreba, o čije47m je radu govorila predsjednica Sonja Leboš te Udruge Trash iz Varaždina, o kojoj je govorio Hrvoje Horvatić.

Naša udruga posebno je ponosna na projekte koji se trenutno provode. Tako da uz prezentaciju dosadašnjih radova kao film za Foloklorni ansambl Matija Gubec i film za Plesni studio 23, članove smo upoznali s Foto danima mladih, projektom Upiši se i Najbolje u Hrvatskoj za EU. Naš portal fotodanimladih.com.hr odavno je prestao biti samo mjesto na kojem se mogu pročitati pravila oko natjecanja fotografa već prerastao u pravi portal sa svakodnevnim novostima, intervjuima, razgovorima i zanimljivostima. Tjedno nas čita preko 700 mladih iz cijele Hrvatske.

Trenutno u Savezu ima ukupno 46 članica. Svaka od njih dala je svoj prijedlog koje najzanimljivije projekte predstaviti. Tako da je   Vedran Šuvar govorio je o Kinoklubu Zagreb, Dario Juričan o brojnim aktivnostima Blanka, iz Zagreba, a Sunčica Fradelić o Kino klubu Split, uz istodobnu prezentaciju klupske monografije izdane povodom šezdeset godina Kino kluba Split.