MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA DODIJELILO 150.000 KN ZA RAZVOJ PROJEKTA U PRODUKCIJI IZVAN FOKUSA!

Temeljem provedenog Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu osigurana su sredstva za 139 programa.

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske podržao je projekt i program: „Pokretanje audio produkcije i mrežne platforme s ciljem povećanja kapaciteta i jačanje konkurentnosti”,  u produkciji Izvan fokusa. Povodom ovog projekta za izradu radiodramskih i drugih audio sadržaja ostvarena su sredstva u iznosu od 150.000 HRK. Autori su Tajana Bakota i Hrvoje Korbar.

Poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osigurano je za 139 programa sredstva u ukupnom iznosu od 8.497.150,00 kn temeljem provedenog Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020 godinu.
 
Na Javni poziv koji je bio usmjeren za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja gospodarskih subjekata u okolnostima epidemije COVID-19 pristigle su ukupno 343 prijave. Više informacija pronađite na web stranicama Ministarstva kulture i medija: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24756