Jan i Bojan predstavili Foto dane maldih na HRT-u

U petak je naša ekipa udruge Izvan fokusa predstavila Foto dane mladih na HRT-u. U emisiji Školski sat na Drugom programu glavna tema je bila fotografija. Kako je naša manifestacija jedino natjecanje u Hrvatskoj za mlade fotografe, bila je to savršena prilika pozvati sve da se prijave, rok je do 20. travnja.

Jan Humski i Bojan Gazibara govorili su o svojim iskustvima na dosadašnjim Foto danima mladih, načinu natjecanja i koji je glavni cilj druženja svake godine.

– Za mene je ovo jedinstvena prilika i jako mi se sviđa što su Foto dani mladih svake godine sve bolji i bolji. Život mi se promijenio prošle godine kada sam dobio poziv za sudjelovanje na Foto danima mladih na Velom Lošinju. Naravno da idem i ove godine u Zadar. Kontakte koje sam ostvario među mladim fotografima i vještine koje sam stekao teško bih mogao bilo gdje drugdje naći. – rekao je Jan koji se u zadnjih godinu dana počeo ozbiljnije baviti fotografijom.

– Ove godine spremamo još veći i bogatiji program nego do sada. Svaki dan su radionice, predstavljanja, fotografski zadaci. Imat ćemo projekcije filmova, zabavne večeri… Zapravo sve što bi mladog fotografa moglo zanimati. – ispričao je Bojan ispred organizacije.

Foto dani mladih će biti ove godine u Zadru od 2. do 5. svibnja. Prijave traju još točno tjedan dana, pa se prijavite ako još uvijek niste! Tražimo i fotografe i modele.

Vidimo se u Zadru!