Izvan fokusa organizira Foto izlet Zagreb

Udruga Izvan fokusa u suradnji sa Canon Hrvatska, a u sklopu Foto dana mladih, organizira Foto izlet Zagreb. Ovo je ujedno prvi u nizu projekata kojeg udruga vodi za druge organizacije, a detalje o projektu možete pronaći u nastavku.

Prijavite se na Foto izlet Zagreb i sudjelujete u jedinstvenoj prilici testiranja čak pet različitih EF-S Canon objektiva, Speedlite bjeskalice te Canon EOS aparata uz profesionalno mentorstvo. Oprema će se testirati na pet različitih lokacija u Zagrebu u raznim terminima, a svako testiranje potrajat će do dva sata.fotoizlet--FB_cover

Kroz testiranje objektiva utvrđivat će se i znanje o fotografiji kao takvoj, a mentori će sudionicima pokazati i trikove kako se najbolje služiti objektivom u pojedinim situacijama. Sudjelovanje je besplatno, predznanje nije potrebno, a poželjno je imati neki od Canon DSLR aparata, odnosno naznačiti ukoliko ga nemate kako bi vam ga Canon osigurao. Fotografi amateri koji su se do sada bavili fotografijom samo preko svog mobitela također su dobrodošli, a mentori će ih upoznati kako se koristiti aparatom i ostalom opremom.

Lokacije fotografiranja u Zagrebu prikazat će ono najbolje od performansi EF-S objektiva, a sudionicima pružiti raznolike motive za fotografiranje. Foto izlet Zagreb posjetit će lokacije na Dolcu uz testiranje opreme za portrete i detalje. Snimanje pejsažnih fotografija navedenom opremom testirat će se na Maksimiru i Tomislavcu, a kako najbolje iskoristiti objektive za arhitekturu provjerit će se u okolici Zagrebačke katedrale te na Trgu bana Josipa Jelačića.

Testirat će se sljedeća oprema EF-S 10-18 IS STM, EF-S 18-135 IS STM, EF-S 18-200 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-S 60 Macro, bljeskalica Speedlite 430 EX II te aparati EOS 1200D i EOS 100D.

Mentori Foto izleta Zagrebu su fotografi Filip Trezner, voditelj projekta Foto dana mladih i Marko Pekić, član organizacijskog tima Foto dana mladih. Svoje višegodišnje iskustvo u fotografiji, raznim fotografskim događanjima i radionicama profesionalno će podijeliti sa sudionicima.

Najbolje fotografije bit će objavljene na službenim Facebook stranicama Canon Hrvatska kao i Foto dana mladih kako bi se afirmirali fotografi sudionici Foto izleta Zagreb.

Izvršni organizator Foto izleta Zagreb je udruga Izvan fokusa i Foto dana mladih, a u sklopu akcije „Jedan. Dva. Tri. EOS 1200D uzmi i ti!“ o kojoj više možete saznati ovdje:www.canon.hr/lenspromo