Elemental na PickUp Music Festivalu u petak

Nakon punih godinu dana priprema mladi organizatori iz udruge Izvan fokusa konačnu mogu objaviti da će drugo izdanje PickUp Music Festivala ugostiti poznati bend Elemental. Osim Elementala ove godine očekuje nas još afirmiranih bendova koji će osim nastupa održati i radionice za druge bendove, a Elemental će u Karlovcu svirati u petak 26. rujna 2014. godine.

Ovo je velika promjena u odnosu na prošlu godinu, a na Festivalu nas očekuje još cijeli niz noviteta te znatno podizanje kvalitete. Sve u svemu zadnji vikend rujna Karlovac očekuju 3 dana kvalitetne glazbe, radionica i ostalih glazbenih sadržaja… Nije naodmet ponoviti da je Festival prošle godine pokrenulo nekoliko srednjoškolaca, članova udruge Izvan fokusa, a ove godine ga isti oni kao maturanti organiziraju sa potporom tek par iskusnijih kolega.

Elemental –Prirodna i društvo
www.youtube.com/watch?v=yGxdakyiGCo

Elemental je bend čija se glazbena baza nalazi u rap glazbi, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan glazbeni žanr. U njihovoj šarolikoj glazbenoj viziji mogu se naći tragovi različitih žanrova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala.

Elemental nikad nije bio bend koji je svoju glazbu smatrao proizvodom, nego umjetničkim izričajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Tijekom godina Elemental je nastupio u brojim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije.
Elemental – Romantika
www.youtube.com/watch?v=NvYInzOMd3k

Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se tijekom godina dokazao kao i jedan od ponajboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos s publikom kroz koncertne nastupe. Elemental je jedan od rijetkih bendova koji sa svojim slušateljima svakodnevno komunicira putem svoje internetske i Facebook stranice.

Elemental će nastupiti u Karlovcu na PickUp Music Festivalu u petak 26.9.2014. godine!