AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE ODOBRILA JE PROJEKT “PARTNERUP” UDRUZI IZVAN FOKUSA U IZNOSU OD 16.114,00 EURA.

Udruga Izvan fokusa provest će u ožujku 2021. projekt „PartnerUp“ u suradnji s 11 organizacija diljem Europe. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije u iznosu od 16.114,00 eura. Organizacije koje sudjeluju uz Izvan fokusa su: World of Change (Sjeverna Makedonija), Medijski edukativni ceantar (Srbija), Artimbanco (Italija), DrONe (Hrvatska), Anka Youth NGO (Turska), TDM2000 (Italija), Asociacion cultural 24 fotogramas (Španjolska), Shadows and Clouds (Sjeverna Makedonija), Youth centar Litija (Slovenija) i Super Tineri (Rumunjska). 

Navedene organizacije stvorit će putem projekta konkretna partnerstava, a ciljevi su: okupiti osobe koje rade s mladima kako bi stvorili nove projektne ideje u okviru programa Erasmus, izgraditi kapacitet organizacija koje sudjeluju u upravljanju projektima u okviru programa Erasmus te pružiti informacije o strukturi i alatima kojima je cilj pomoći i poboljšati kvalitetu projekata za mlade. 

Udruga Izvan fokusa ovim će projektom odgovoriti na potrebe svih organizacija sudionica za kvalitetnim projektima, podijelit će odgovornost i rad što će kroz konkretne projektne ideje dovesti do obostrane koristi. Ovaj projekt zamišljen je kao multilateralna aktivnost i stoga je njegov cilj okupiti potencijalne partnere i olakšati razvoj novih projekata oko odabrane teme. Sudionici neće imati samo priliku razviti nove projektne ideje, već i podijeliti primjere svojih provedenih projekata, svoje područje rada, naučiti i iskusiti program i metodologiju izrade projekta, praćenja i evaluacije, baš kao i daljnje aktivnosti i širenje rezultata projekata.