Upiši se: Trgovačko-ugostiteljska škola

TUŠ1

U školskoj godini 2013./2014. Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac prima 120 učenika u dva četverogodišnja i tri trogodišnja smjera. Svaki od njih prima po jedan razred od 28 učenika.

Riječ je o trogodišnjim smjerovima konobara, kuhara i prodavača te četverogodišnjim smjerovima komercijalista i turističko-hotelijarskog komercijalista. Bodovni prag za oba četverogodišnja smjera je 44 boda, a isti su i predmeti koji se računaju na upisu – riječ je o hrvatskom jeziku, matematici, prvom stranom jeziku, povijesti, geografiji i tehničkoj kulturi.

Trgovačko-ugostiteljska škola uz redovni program učenicima nudi i izborne predmete (strani jezici, kreativnost u poslovanju i prezentacijske vještine), kao i brojne izvannastavne aktivnosti poput turističkih vodiča, Mladeži Crvenog križa, brojnih sportskih aktivnosti, vjeronaučne skupine i barmena. Škola je poznata i kao domaćin Junior Barmen Cupa i brojnim uspjesima na državnom natjecanju Gastro.

Kontakt info:

Trgovačko-ugostiteljska škola, Radićeva 8

Telefon/Fax: 047  612 137

______________________________________

Dojmovi učenika:
Kuhari 3.E i 4.C Turističko-hotelijerski komercijalist
– Ponosni smo jer smo domaćini mnogih uspješnih natjecanja i projekta… Komercijalisti 3.A – Radionice i rad u grupama potiču nas na suradnju, razmišljanje, toleranciju i stvaranje stavova. Prodavač 3.B –Teorijsku nastavu potvrđujemo i proširujemo zanimljivim stručnim izletima.

Izborni predmeti, izvannastavne aktivnosti i slobodno vrijeme:

Izborni predmeti su: strani jezici, Kreativnost u poslovanju, Prezentacijske vještine
Izvannastavne aktivnosti: Vjeronaučna skupina, Turistički vodiči, Barmeni, Crveni križ, Školski sportski klub Slap (kros,nogomet,stolni tenis,šah,streljaštvo,atletika…). U slobodno vrijeme učenici treniraju u gradskim športskim klubovima (rukomet, streljaštvo, košarka, gimnastika itd.) pohađaju glazbenu školu, glume u dramskoj sekciji gradskog kazališta, crtaju, pjevaju u zborovima, volontiraju u različitim udrugama itd.

Posebnosti škole:
Učenici sudjeluju na brojnim natjecanjima, a već niz godina posebno su uspješni učenici ugostiteljske struke.

Detaljnije o Turističko-ugostiteljskoj školi pročitaj ovdje.

____________________________________

U suradnji s KAportalom, udruga mladih Izvan Fokusa autor je novog projekta “Upiši se!”, kojem je glavni cilj pružiti budućim srednjoškolcima sve potrebne informacije o izboru srednjih škola, od bodova potrebnih za upis pa do sadržaja koje im nude karlovačke škole.