Upiši se: Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac

SlikaSkoleNajlepsa

U narednoj školskoj godini Šumarsko-drvodjeljska škola Karlovac upisuje ukupno 96 učenika u dva četverogodišnja i tri trogodišnja smjera, među kojima je i potpuno novi trogodišnji smjer šumara.

U četverogodišnjim smjerovima šumarskog tehničara i drvodjeljskog tehničara-dizajnera, upisati se može po 24 učenika. Bodovni prag je 44 boda, a uz osnovne predmete (hrvatski jezik, matematika i prvi strani jezik), za smjer šumarskog tehničara boduju se biologija, kemija i fizika, a za smjer drvodjeljskog tehničara-dizajnera kemija te tehnički i likovni odgoj. Isti broj učenika, 24, može se upisati i u trogodišnji smjer šumara, a u školskoj godini 2013./2014. upisuje se i 18 stolara te 6 tapetara.

Šumarsko-drvodjeljska škola Karlovac ima 66 godina dugu tradiciju i još uvijek je privlačna i brojnim učenicima izvan Karlovačke županije. Jedna je od samo sedam škola u RH koja raspolaže suvremenom CNC tehnologijom obrade drva, ima svoj arboretum, poligon za izvođenje vježbi iz područja šumarstva, opremljenu mehaničku radionicu, meteorološku postaju, praktikum i Davis stanicu.

Tijekom svake školske godine predviđene su brojne stručne ekskurzije; iz općeobrazovnog područja, područja šumarstva, obrade drva i meteorologije. Učenici sudjeluju na županijskim natjecanjima iz općeobrazovnih predmeta, na Lidranu, u poznavanju prometnih propisa, te na državnim natjecanjima iz područja šumarske i drvodjeljske struke, smotri radova učenika dizajnera, na GLOBE natjecanju te smotrama “Projekt građanin”.

Kontakt info:
Šumarska i drvodjeljska škola, Vatrogasna cesta 5
Telefon: 047/609-599
Fax: 047/611-175
E-mail: sum.skola-klc@ka.t-com.hr

_________________________

 

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac, Vatrogasna cesta 5, 47 000 Karlovac

Opis škole i vrsta obrazovanja koje se stječe završetkom škole:

Šumarska i drvodjeljska škola je srednja strukovna škola u koju se mogu upisati učenici nakon završene osnovne škole u četverogodišnja i trogodišnja zanimanja. Škola radi u dvije smjene, a naš svakodnevni rad realizira se uz stručno zastupljen nastavnički kadar, dobru prostornu i materijalnu opremljenost i u partnerstvu s okruženjem.  Ishode učenja usmjeravamo prema potrebama učenika, pokazujemo razumijevanje za individualne potrebe i različitost među učenicima.

Obrazovna područja i smjerovi:

Četverogodišnji programi: šumarski tehničar, drvodjeljski tehničar dizajner

Trogodišnji programi: šumar – novi program od šk. god. 2013./2014., stolar, tapetar

Obrazovanje odraslih: Prekvalifikacija: šumarski tehničar; osposobljavanja: rukovatelj motornom pilom, rukovatelj adaptiranim poljoprivrednim i zglobnim traktorom, rukovatelj hidrauličnom dizalicom

 

Predmeti koji se vrednuju za upis:

Šumarski tehničar, Bodovni prag: 44, Boduju se predmeti: hrvatski jezik, 1. strani jezik, matematika, biologija, kemija, fizika

Drvodjeljski tehničar dizajner, Bodovni prag: 44, Boduju se predmeti: hrvatski jezik, 1. strani jezik, matematika, kemija, likovni odgoj, tehnički odgoj

Detaljnije o zanimanjima i Šumarskoj i drvodjelskoj školi pročitaj ovdje. 

 

____________________________________

U suradnji s KAportalom, udruga mladih Izvan Fokusa autor je novog projekta “Upiši se!”, kojem je glavni cilj pružiti budućim srednjoškolcima sve potrebne informacije o izboru srednjih škola, od bodova potrebnih za upis pa do sadržaja koje im nude karlovačke škole.