Sutra otvaranje Foto dana mladih u Puli

Najveće okupljanje mladih fotografa u zemlji!

Cover najava programa2

Pula će sutra postati središte fotografije mladih u Hrvatskoj, gotovo stotinu mladih sudionika iz svih krajeva Hrvatske dolazi na 5 dana programa Foto dana mladih u Puli, a dio programa održat će se i u Rovinju. Očekuju ih izložbe, predavanja, radionice, natječaji zabavni popratni program i vrijedne nagrade! Za sve zainteresirane posjetitelje sutra se otvaraju 3 izložbe, moguće je poslušati predavanje o turističkoj fotografiji i posjetiti svečano otvaranje.

Foto dani mladih manifestacija su koja već četvrtu godinu za redom okuplja najbolje mlade fotografe i nudi im edukaciju, natjecanje, druženje i stjecanje novih znanja, spoznaja i najvažnije prijateljstva među kolegama fotografima. Manifestacija svake godine bilježi po nekoliko stotina prijava, a mjesta ima za samo 70 najboljih modela i fotografa, što uz mlade predavače, žiri i organizatore prelazi broj od sto fotografa!

Foto dani mladih održavaju se u 2 grada i to na nekoliko lokacija. Program započinje izložbom najboljih radova mladih fotografa u zadnje 4 godine sa Foto dana mladih, u 12:00 sati u Omladinskom hostelu Pula. U hostelu će se održati i izložba izvrsne mlade fotografkinje Lili Zanete „Tijelo“ s otvaranjem u 17:30 sati. Lili je zadnje dvije godine osvojila titulu najboljeg mladog fotografa pa će ove godine osim izložbe održati i predavanje, a biti će i član žirija.

Sve zainteresirane očekuje i noćna izložba fotografija „Hrvatska očima mladih“ koja će u posebnom ambijentu na plaži, uz zvuk mora, prikazati najveće prirodne i kulturne ljepote Hrvatske snimljene očima mladih fotografa! Uz izložbu u 21:00 sati očekuje nas i svečano otvaranje, koje će se kao i izložba, održati na plaži pored Omladinskog hostela Pula.

Noćna izložba_02

U programu Foto dana mladih u narednim danima naći će se još mnogo izložbi, predavanja, radionica i događanja u Omladinskom hostelu Pula, Kino Valli u Puli, kao i u Pučkom otvorenom učilištu Rovinj. Sudionike u narednih nekoliko dana očekuje i fotografski izazov koji će rezultirati bogatom foto galerijom Pule i njezinih prirodnih i kulturnih znamenitosti, a najboljeg mladog fotografa očekuje i novi fotoaparat kao nagrada. Cijeli program nalazi se na www.fotodanimladih.com.hr

Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa iz Karlovca, uz potporu Turističke zajednice Grada Pule, Pula film festivala, Hrvatskog ferijalno i hostelskog saveza…

Plakat FDM