Snimljen motivacijski video spot za mlade – Moj glas za Europu

Snimanje filma02

U sklopu projekta „Moj glas za Europu“ kojeg provodi udruga Carpe Diem snimljen je kratki motivacijski video u suradnji s našom Udrugom Izvan fokusa. Video ima za cilj motivirati mlade da izađu na izbore za Europski parlament, da se svojim glasom mogu izboriti, da njihov glas može biti odlučujući! Video su snimali mladi snimatelji udruge Izvan fokusa više od 2 mjeseca: 

 

 

U izradi, pripremi i glumi na filmu sudjelovalo je preko 20 ljudi iz Karlovca, ali i Srbije, Slovenije i Makedonije, a scene iz zrakoplova snimljene su iznad Francuske pa možemo reći da je ovo bila prava mala Europska produkcija. Kroz motivacijski video želi  se mlade osnažiti i potaknuti da izađu na izbore za Europski parlament koji se održavaju 25. svibnja, a koji su prošle godine obilježeni iznimno malom izlaznosti.

Iz tog razloga udruga Capre Diem i pokrenula je projekt Moj glas za Europu. Ovim projektom nastoji se informirati i educirati mlade o Europskom parlamentu, njegovoj ulozi u donošenju odluka na nivou Europe i utjecaju na naše živote. Također, važno je mlade osvijestiti da su dio europskih građana te da imaju moć djelovati na promjene. Projekt se provodi na području RH kroz informativne radionice, gostovanja EU parlamentaraca, promotivnog filma te simulacije rada Europskog parlamenta. Iduća aktivnost je simulacija Europskog parlamenta koja će se održati 29. travnja 2014. godine u Gradskoj vijećnici Grada Karlovca.

Kadar filma

Projekt “Moj glas za Europu” financira Europska komisija preko Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu, a provodi se u partnerstvu sa Karlovačkom županijom UO za Europske poslove, međunarodni i regionalni razvoj.