PROGRAM „U FOKUSU“ ODABRAO JE DVA NAJBOLJA FILMA ZA SUFINANCIRANJE U UKUPNOJ VRIJEDNOSTI OD 10.000 KUNA!

Stručni žiri sastavljen od Jure Pavlovića, nagrađivanog hrvatskog redatelja, i Danijela Peka, osnivača produkcijske kuće „Antitalent“ odabrao je dva od 11 predstavljenih projekata.

Donacijski program „U fokusu“ udruge Izvan fokusa dodijelio je ukupno 10.000 kuna za sufinanciranje dva kratkometražna filma. Sredstva su dodijeljena putem natječaja „Filmske kovanice“ i pitcha koji se održao u Zagrebu, a na kojem je predstavljeno 11 projekata. Stručni žiri odabrao je filmove redateljice Kristine Grubiše i producentice Veronike Milinović naziva „Čuvar“ te redatelja Mateja Sudarića i producenta Nikše Modrića naziva „Poljošice“.

Izvan fokusa natječajem „Filmske kovanice“ dodijelio je prva sredstva studentskim filmovima te će u narednom periodu objaviti natječaje za druge filmske radove i umjetničke manifestacije. U sklopu programa „U fokusu“ otvorit će se i stipendijski natječaj „Džeparac“ te edukativni program okupljanja mladih umjetnika za razmjenu dobrih praksi i znanja „Henganje“. 

„U fokusu“, donacijski je program čiji je cilj sufinanciranje raznih aktivnosti mladih umjetnika, stipendiranje njihova školovanja, poticanje i razvoj kreativnosti kroz razne edukativne programe kao i pružanje potpore za organizaciju umjetničkih manifestacija.