PROGRAM „U FOKUSU“ ODABRAO JE DVA FILMA ZA SUFINANCIRANJE U UKUPNOJ VRIJEDNOSTI OD 1.500 EURA!

Donacijski program „U fokusu“ udruge Izvan fokusa dodijelio je ukupno 1.500 EUR za sufinanciranje dva kratkometražna filma. Sredstva su dodijeljena putem natječaja „Filmske kovanice“ i pitcha koji se održao 29. ožujka u Zagrebu, a na kojem je predstavljeno 9 projekata. Stručni žiri su činili: Tajana Bakota, producentica, Tin Žanić, redatelj i Jan Klemsche, montažer, a odabrali su 2 filma.

Kratkometražni igrani film „Fleka“, čiju filmsku ekipu čine Sara Alavanić, studentica filmske i TV režije na Akademiji dramskih umjetnosti te Lucija Perić i Roza Medvešek, studentice produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti.

Scenarij je inspiriran skejterima, a radnja se odvija u zagrebačkom kvartu, a vođena je glavnim likom Flekom (26) i njegovom perspektivom. Fleka je na mrtvoj točki svog života i na vrhuncu usamljenosti, dok mu je mama u ludnici, njegov najbolji prijatelj počinje živjeti kao odrastao čovjek, a Fleka ne ide ni na fakultet ni na posao. Film uranja u lik introvertiranog, mekanog i intrigantnog mladog čovjeka u egzistencijalnoj krizi.

Kratkometražni igrano-animirani film „Interludij“ nastao je kao suradnja studentice Akademije likovnih umjetnosti, Sare Tomas koja je autorica, redateljica i animatorica te Marte Radoš, studentice produkcije na Akademije dramskih umjetnosti.

Ideja ovog završnog filma je na simboličan način prikazati naš život na zemlji kroz lik Emu, koja se budi van prostora i vremena u bijeloj sobi ispunjenoj stvarima te bira što će staviti u kofer i odnijeti sa sobom u zagrobni život. Ovo će biti vrlo topao i duhovan film koji se bavi obiteljskim odnosima, preispitivanjem samog sebe i shvaćanjem našeg utjecaja na ljude i svijet oko sebe.

blank