PROGRAM „U FOKUSU“ ODABRAO JE DVA FILMA ZA SUFINANCIRANJE DISTRIBUCIJE U UKUPNOJ VRIJEDNOSTI OD 300 EURA!

Za sufinanciranje prijava filmova na festivale odabrana su dva filma, kojima će biti sufinancirane prijave u vrijednosti od 150 EUR po filmu.

Kratkometražni igrani film iz 2022. godine, Priroda i društvo, čiji redatelj je Julio Juraga, student Filmske umjetnosti na Umjetničkoj akademiji Split koja je i producirala film. Dva prijatelja i djevojka odlaze u šumu pomoći Goranu jer mu se pokvario auto. On im priča o svom susretu s gavranom koji mu se obratio. Nakon nekog vremena odlučili su otići kući. Goran je sjeo u svoj automobil, bez problema upalio auto i odvezao se cestom. Film je osvojio nagradu publike na UMAS reviji 2022.  

Pater Familias, kratkometražni igrani film redateljice i producentice Dine Uglešić, studentice diplomskog studija filmske i TV režije i produkcije na Sveučilištu VERN’. Smrt majke ostavlja dječaka i oca u perpetualno nepodnošljivoj svakodnevici koju obojica pokušavaju prebroditi noseći se s gubitkom voljene osobe. Dječak u stan pušta bjegunca iz zatvora te nakon neuspjelog pokušaja bijega, pod pritiskom straha i adrenalina dječak i bjegunac kroz banalne predmete započinju razgovor o prošlosti vlastitih života.