PROGRAM „U FOKUSU“ ODABRAO JE 6 PROJEKATA ZA SUFINANCIRANJE U VRIJEDNOSTI OD 2.000,00 EURA!

Donacijski program „U fokusu“, u organizaciji Izvan fokusa dodijelio je ukupno 2.000,00 eura za sufinanciranje pet igranih i dva dokumentarna studentska filma. Sredstva su dodijeljena putem natječaja „Filmske kovanice“ i pitching foruma koji se održao 28. svibnja u Zagrebu, a na kojem je predstavljeno ukupno 10 projekata. Stručni žiri, koji je odabrao pobjedničke projekte, činili su: Dalija Dozet, redateljica, Ivana Bagarić, project managerica u MB Gripu te Antonio Grozdanoski, producent.

Pobjednički projekti su:

  1. Igrani film „Poluotok“ redatelja Davida Gaše i producentice Lucije Perić kojem je dodijeljeno 700 eura, a MB Grip će im ustupiti tehniku za snimanje filma. Po mišljenju stručnog žirija projekt je najbolje raspisan i prezentiran te vrlo poseban, a predvodi ga izrazito motiviran i pripremljen tim.
  2. Igrani film „Da te ponovo nasmijem“ redateljice Roze Jurić i producenta Josipa Gregova kojem je dodijeljeno 500 eura zbog originalnog pogleda na priču o prijateljstvu koje uskoro kreće u realizaciju.
  3. Dokumentarni film „Bez zamjere“ redateljice Lucije Marčec i producentice Ide Barac kojem je dodijeljeno 400 eura zbog dobro razvijenog projekta kojem trebali mali „kik“ da bi uspješno nastavio dalje i zaokružio svoju produkcijsku fazu.
  4. Igrani film „Ljubi, jesmo dobro?“ redateljice Nine Damjanović i producenta Tibora Vukelića kojem je također dodijeljeno 400 eura kao iskrena podrška da kroz svakodnevne motive prikaže ljubavnu tematiku na autentičan način.
  5. Igranom filmu „Rahlo“ redatelja Joze Schmucha i producentice Ane Martinović MB Grip dodijelio je sponzorstvo za filmsku traku te ustupanje tehnike za snimanje filma.
  6. Igrani film „Meso za ručak“ redatelja Davida Padovana i producentice Eme Mikolaci od MB Gripa dobio je ukupno 200 eura popusta na filmsku tehniku.
  7. Dokumentarnom filmu „Dane“ redatelja Petra Lebinca i producenta Noe Nikolića MB Grip ponudio je pomoć oko tehnike potrebne za snimanje filma.

Čestitamo svim pobjednicima i želimo im uspjeh u realizaciji ovih zanimljivih studentskih projekata!