Predstavljen projekt Filmkubator!

Izvan fokusa je s partnerima Kinoklubom Karlovac i Foto video klubom Kutina pokrenuo projekt osnaživanja organizacija civilnog društva koje djeluju na području audiovizualnih i digitalnih medija 

Projekt će se provoditi kroz razdoblje od godinu dana, od 20. prosinca 2021. do 20. prosinca 2022. Nositelj projekta je Izvan fokusa, a partneri na projektu su Kinoklub Karlovac i Foto video klub Kutina. Ukupna vrijednost projekta je 469.308,00 kn sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Cilj projekta je doprinos osnaživanju organizacija civilnog društva koje djeluju na području audiovizualnih i digitalnih medija za pokretanje zajednice kroz zapošljavanje.

Kroz projekt će, osim zaposlenih u  organizacijama nositelja projekta i partnera projekta biti uključeni i učenici te 15 volontera s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Projekt se sastoji od 3 ključna seta aktivnosti koje će se provoditi za vrijeme trajanja projekta. Prijavitelj i partnerske organizacije će pohađati nakon kojih će biti spremniji za provedbu programa i aktivnosti koje su od važnosti za lokalnu zajednicu. 

Radit će se na dizanju svijesti javnosti o dvostrukoj tranziciji i krizi kroz koju djeca i mladi danas prolaze (kriza odrastanja u post pandemijskom okruženju i šira društveno-zdravstvena kriza) kroz umjetnički izričaj. Provest će se radionica prijenosa znanja za djecu i mlade, a mladi će snimati video uratke koji će zajedno činiti formu dokumentarnog filmskog uratka „Vremenski inkubator“.

Izradit će se i 15 audio lekcija vezanih uz srednjoškolsku lektiru te sadržaje društveno – humanističkih nastavnih predmeta u formi podcasta koji će biti postavljeni na internetsku platformu. Ovom aktivnošću direktno doprinosimo rješavanju krize dostupnosti obrazovanja, jer nastavne sadržaje prilagođavamo u format koji je jednostavan za korištenje.

Za više o EU fondovima posjetite: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost udruge Izvan fokusa.