OTVOREN METEOROLOŠKI TV STUDIO U ŠUMARSKOJ I DRVODJELJSKOJ ŠKOLI KARLOVAC

Učenici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac od danas će se moći okušati u prognoziranju vremenske prognoze, a svoju prognozu potom i snimiti u novo opremljenom studiju.
Projekt studija inicirala je tvrtka Izvan fokusa kroz svoj donacijski programa, a uz investiciju Škole s opremom je pomogla i tvrtka Aviteh iz Zagreba.
Studio za meteorološke tehničare sada je opremljen kamerom, green screen platnom, rasvjetom, mikrofonom, potrebnim računalom i programima te svim virtualnim i vizualnim elemenatima za slaganje prognoze.

Otvaranju je prisustvovala i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te meteorolog Tomislav Kozarić koji se uz učenike okušao i u prognozi iz novog studija. Učenici smjera Meteorološki tehničar izrađivat će prognozu za Hrvatsku, ali i detaljniju prognozu za Karlovačku županiju za iduća 3 dana.
Prognoze će se moći pratiti na Youtube kanalu Škole, kao i na društvenim mrežama.
Cilj ovog projekta je popularizacija ovog smjera, meteorologije i općenito znanosti. Učenici će steći nova jedinstvena znanja, a iskustvo će im pomoći u odluci o daljnjem školovanju i njihovom zvanju.
Prvu snimljenu vremensku prognozu možete pogledati na linku: https://youtu.be/L09NVkV_jpA