Izložba fotografija mladih autora Foto dana mladih obilazi svijet – 9 gradova u 8 zemalja

Mladi fotografi izlažu fotografije prirodne i kulturne baštine Hrvatske u čak 9 gradova u 8 zemalja svijeta. Projekt “Globalne izložbe mladih fotografa” dio je Foto dana mladih, najvećeg regionalnog festivala za mlade fotografe koje se održava u Karlovcu koji organizira ekipa Izvan fokusa.

Ove godine po prvi puta izložba fotografija sudionika Foto dana mladih obilazi svijet, odnosno 9 gradova u 8 zemalja svijeta i otvara se u ponedjeljak 15.05.2017. godine. Izložbe su dio projekta «Globalne izložbe mladih fotografa» koji je po prvi puta pokrenuo organizacijski tim Foto dana mladih.

Izložbe u zemljama svijeta prikazuju prirodne i kulturne ljepote Hrvatske koje su sudionici fotografirali na Foto danima mladih pa osim afirmacije mladih fotografa, izložba promovira i Hrvatsku.

U partnerstvima s udrugama mladih i umjetničkim udrugama izložbe će se održati u Brazilu (Juazeiro), Nizozemskoj (Almelo), Bugarskoj (Sofia), Francuskoj (u Nantes i Le Puy en Velay), Makedoniji (Prilep), Kosovu (priština), Litvi (Vilnius) i Karlovcu u Hrvatskoj.

Sedmo izdanje Foto dana mladih, u organizaciji Udruge ‘Izvan fokusa’, održava se od 10. do 15. kolovoza 2017. u Karlovcu.

Prijave su otvorene do kraja svibnja, a na manifestaciju se mogu prijaviti svi mladi fotografi u dobi od 16 do 21 godinu iz cijeloga svijeta.