5. OBLJETNICA UDRUGE IZVAN FOKUSA UZ MERITAS, DIVLJE JAGODE I DETOUR!

Proslava 5. godine nije mogla proći bez renomiranih glazbenih imena, ali i dugogodišnjih partnera te klijenata.

Udruga Izvan fokusa proslavila je 5. obljetnicu postojanja u Papas baru zajedno s dugogodišnjim partnerima, klijentima, volonterima i prijateljima udruge. Ceremonija je započela u 21 sat kada je na scenu stupio voditeljski par emisije PopRock.hr koju snima Izvan fokusa, Tamara Loos i Ermin Preljević.  Voditelji su uz prezentaciju prikazali svim prisutnima rast i rad udruge Izvan fokusa od samog početka pa sve do danas. Program su popratile i svirke Meritasa, Divljih jagoda te Detoura, a sve je završilo odličnom zabavom.

Svečani program obilježio je sve važne trenutke udruge, ističući povijest, manifestacije koje su organizirali te prikazivanjem onoga gdje su danas. Pravo iznenađenje priredili su ranije spomenuti bendovi koji su jednom pjesmom, ali vrijednom, podsjetili na manifestacije koje je Izvan fokusa tim organizirao. Pred sami kraj obratili su se gradonačelnik grada Karlovca, Damir Mandić i predsjednik udruge Izvan fokusa, Filip Trezner te zatvorili svečani dio programa.

Početak rada Izvan fokusa kao tima krenuo je prije 7 godina kada su se po prvi puta okupili pod nazivom Lumiere media. Tada još srednjoškolci s nepunih 16 godina već organiziraju svoje prve manifestacije. Nedugo nakon, Izvan fokusa tim osniva udrugu pod današnjim imenom koja se specijalizira za fotografsku i video produkciju. Ubrzo su se proširili na područje Zagreba u kojem njihov rad i produkcija bilježe veliki rast. Veliki iskorak rade nedavnim otvaranjem vlastitog poduzeća, kao rijedak primjer socijalnog poduzetništva. Poduzeće je registrirano za proizvodnju audiovizualnog sadržaja, a sav eventualni profit na kraju godina ulaže se u neprofitni rad osnivača – udruge Izvan fokusa.

Do danas Izvan fokusa je organizirao 7 izdanja festivala Foto dana mladih, 4 izdanja PickUp Music Festivala, 2 Festivala kreativnosti mladih Mladi za jesen u gradu, jedno izdanje Adventa u Karlovcu te izvršno organizirao centralnu proslavu Dana grada Karlovca prošle godine. Izvan fokusa u partnerstvu s udrugom Carpe Diem već gotovo pune 3 godine vodi Centar za mlade Grabrik, organizira mnogobrojne radionice i izložbe fotografija i druge kulturne programe. Od prošle godine Izvan fokusa razvija i TV produkciju te iza sebe ima gotovo 300 epizoda glazbene emisije PopRock.hr koja se emitira svakog radnog u 19:30 sati na HTV-u 2.

Izvan fokusa tim na obilježavanju 5 godina rada najavio je kako će početkom iduće godine od profita koji se nadaju ostvariti kao poduzeće uložiti u stipendije i projekte drugih mladih umjetnika. Time se želi potaknuti daljnji razvoj kreativnosti te rast kulturnih i kreativnih industrija u Karlovačkoj županiji.

Foto galerija se može pogledati na službenoj Facebook stranici Izvan fokusa.

Video:
https://www.facebook.com/izvan.fokusa.karlovac/videos/1992446420786631/