Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvan fokusa ima bogato iskustvo u pripremi i realizaciji filmskog i fotografskog materijala te kreativnu i mladu produkciju ekipu koja svakim angažmanom dodatno uči i postaje profesionalnija.

Kao najznačajnije filmske projekte mogu se izdvojiti video produkcija za najznačanije filmske festivale u Hrvatskoj; 62. Pulski filmski festival, Zagreb Film Festival te ZagrebDox-međunarodni festival dokumentarnoga filma. Vladi Republike Hrvatske Izvan fokusa isporučilo je nekoliko video formata o projektu “e-Građani” među kojima i spot za prijavu za međunarodnu nagradu „Partnerstvo za otvorenu vlast“ na koju se prijavljuju vlade svijeta sa svojim inovativnim projektima, a koji je predstavljao Hrvatsku. Za Hrvatsko društvo skladatelja proizvedeno je više od 20 video formata te stotine fotografija, uključujući i promo film za dodjelu nagrada 22. i 23. Porin. Izvan fokusa je snimao i TV kronike za festivale Hrvatskog filmskog saveza, Brač film festival, kao i TV kronike za najveći pivski festival Dani piva Karlovac. Usluga foto/video produkcije pružena je cijelom nizu manifestacija u funkciji turizma u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba, Karlovca, Kutine, Pule, Velog Lošinja, Zadra i drugih te brojnim institucijama kao što su Zavod za javno zdravstvo karlovačke županije, Hrvatski ferijalni i hostelski savez, Grad Karlovac, Gradsko kazalište Zorin Dom i mnogi drugi.

U 2014. godini Izvan fokusa broji više od 200 raznovrsnih video formata (što nastavaka TV kronika, što glazbenih spotova, turističkih spotova, reportažnih video formi sa manifestacija, kratkih filmova članova i slično) koji su snimani u cijeloj Hrvatskoj. Članovi studiraju kao izvrsni studenti na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a već dvije godine za redom (2014. i 2015.) Izvan fokusa te član Pavle Kocanjer dobitnici su nagrade za najbolje snimanje u međunarodnoj konkurenciji Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala. TV kronike u zadnje 3 godine produkcije emitirane su, osim na najgledanijim nacionalnim (HRT) i regionalnim televizijama (AlJazzera i N1) na više od 15 lokalnih  televizija; Z1, TV Student, Tv4R Karlovac, GTV Varaždin, TV Nova Pula, RI kanal, GTV Zadar, VOX TV, Kanal 5 Split i mnoge druge. Osim video stvaralaštva Izvan fokusa je orijentiran i na promociju fotografije kao umjetnosti pa već petu godinu organizira najveću manifestaciju za mlade fotografe u regiji „Foto dane mladih“ te desetak izložbi u više od 5 gradova diljem Hrvatske. Kao dio međunarodnog programa do sada je realizirano 4 Foto izazova u Veneciji, Budimpešti, Beču i Pragu. U sklopu poticanja mladih na aktivno bavljenje umjetnosti Izvan fokusa već dvije godine organizira i PickUp Music Festival u Karlovcu na kojem okuplja mlade bendove iz cijele regije, a festival slovi za najveći glazbeni festival u Karlovcu. Udruga Izvan fokusa punopravna je članica Hrvatskog filmskog saveza te saveza udruga KAoperativa. Rad udruge podržava i najveći svjetski brend u fotografiji –Canon, brojni sponzori (Dukat, Maraska, Borovo, RedBull…), Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, a redovnu djelatnost podržava i financira i sam Hrvatski audiovizualni centar. Uz sve navedeno, valjda napomenuti da udruga Izvan fokusa djeluje nepunih pet godina. 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.