Izvan fokusa Showreel

View Project

Imamo bogato iskustvo u izradi multimedijalnog sadržaja, snimanju filmova, fotografija, te organizaciji projekata i festivala u nezavisnoj kulturi mladih. U pet godina koliko djelujemo producirali smo više od 1000 kratkih video materijala, nekoliko desetaka tisuća fotografija te desetke raznih manifestacija. U nastavku izdvajamo tek manji dio.

Izvan fokusa Showreel

Pula Film Festival

Izvan fokusa tim za potrebe Pulskog filmskog festivala već 3 godine za redom izrađuje razni video sadržaj. Do sada je realizirano preko 50 intervjua s gostima međunarodnog programa, desetak TV kronika i desetke video spotova raznog sadržaja, a među njima se posebno ističe video za svečanu ceremoniju zatvaranja koji se prikazuje u Pulskoj Areni.

Glazbena nagrada Porin

Za glazbenu nagradu Porin Izvan fokusa tim već 3 godine realizira cjelokupnu fotografsku i video produkciju popratnih materijala. Osim same manifestacije fotografiraju i snimaju se nominacije, popratni sadržaji i događaji te najave nekoliko mjeseci prije. Do sada je realizirano preko stotinu video formata te tisuće fotografija, a među materijalima posebno se ističe završni video spot Porina.

Hyundai Hrvatska

A1

Međunarodna zračna luka Zagreb

Canopy by Hilton

Zagrebački festival

Već dvije godine u nizu Izvan fokusa fotografira Zagrebački festival, a u sklopu priprema izrađuje i kratku video reportažu rada članova žirija Festivala.

Rock&Off

Vlada RH

Projekt e-Građani osvojio je prvo mjesto u Europi na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Mexico Cityju na temu Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga. U Meksiku je projekt predstavljen promo videom koji je za te potrebe snimila udruga Izvan fokusa, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Povodom uspjeha projekta naknadno je producirana i TV reklama za ovu uslugu za nacionalne TV postaje.

LEAP Summit

Izvan fokusa za globalnu konferenciju LEAP Summit koordinira cjelokupnu fotografsku i video produkciju. Završni video spot korišten je za svečano zatvaranje konferencije, a fotografije i ostali video sadržaji objavljuju se na raznim digitalnim platformama.

Canon

Cedevita

Izvan fokusa tim ostvario je suradnju s Cedevitom u pogledu realiziranja video sadržaja za digitalnu upotrebu. U tu svrhu snimljen je promotivni video materijal za Cedevitu povodom otvaranja street workout poligona na splitskim Bačvicama, izradu etiketa za Cedevitu Limited Edition, ali i video za proizvod Cedevita Puc Puc te Cedevita Kids.

Heineken

Tim Izvan fokusa već dvije godine zaredom animira izvještaje za Heineken Hrvatska s ciljem informiranja javnosti o društveno odgovornom poslovanju kompanije.

Entrio

Zagreb Film Festival

Čak 4 godine za redom Izvan fokusa tim zadužen je za cjelokupnu fotografsku i video produkciju najvećeg filmskog festivala u Zagrebu. Do sada je izrađeno preko 30 raznih video materijala i nastavaka TV kronika koje su emitirane na HRT-u 3 i na desetke drugih TV postaja kao i na tisuće fotografija.

Hrvatski audiovizualni centar

Povodom nekoliko raznih konferencija za medije te konferencija i projekata Centra, Izvan fokusa tim isporučio je nekoliko video formata za potrebe Hrvatskog audiovizualnog centra kao i fotografije navedenih događaja.

ZagrebDox – Međunarodni festival dokumentarnoga filma

Već tri godine u nizu Izvan fokusa tim izrađuje TV kronike za HRT 3 te N1 televiziju o dokumentarnom filmu te svim sadržajima ZagrebDox festivala. Kronike gledateljima pružaju uvid u program festivala te donose ekskluzivne razgovore s gostima i autorima Festivala, a osim na TV kanalima može ih se pogledati i na digitalnim platformama.

Pivnica Medvedgrad

Maja Posavec

Posljednji Srbin u Hrvatskoj

DZIV – Državni zavod za intelektualno vlasništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske tijelo je državne uprave koje obavlja poslove iz područja zaštite prava intelektualnog vlasništva. Izvan fokusa producirao je desetominutni film povodom 25. godišnjice Zavoda kao i dokumentarni video o autorskim pravima «Budi Div».

Follow the Entrepreneur

Festival tolerancije

Kao i za mnoge druge festivale Izvan fokusa tim od 2017. godine preuzeo je cjelokupnu video i foto produkciju festivala. Prve godine realizirano je 6 nastavaka kronika za potrebe zagrebačkog Festivala tolerancije i više od desetak kontinuiranih video sadržaja te svakodnevne foto galerije.

Miroslav Ćiro Blažević

Legendarni Ćiro otvorio je svoju multimedijalnu web stranicu, a Izvan fokusa tim popratio je događaj otvaranja web stranice, zabilježio dojmove gostiju i producirao fotografski i video sadržaj.

Karlovačko RockOff

Hrvatsko društvo skladatelja

Za potrebe Hrvatskog društva skladatelja, tim Izvan fokusa isporučio je na desetke video formata u zajedničkoj produkciji sa službom zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja. Uz to produciran je i dokumentarni film o kreativnim i kulturnim industrijama u Republici Hrvatskoj koji je premijerno prikazan na Mjesecu kreativnih i kulturnih industrija.

MAKK

Za Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju MAKK Izvan fokusa producira promo video konferencije već 3 godine za redom kao i fotografije programa. Konferencija predstavlja brojne aktualnosti iz područja autorstva i autorskih prava te zanimljive trendove kulturne i kreativne industrije.

Veleučilište Karlovac

Izvan fokusa tim izradio je povodom 20 godina postojanja Veleučilišta u Karlovcu kratki dokumentarni video s presjekom rada Veleučilišta, povijest, sadašnjosti i budućnosti. Film je prikazan na svečanoj obljetnici povodom 20 godina Veleučilišta u Karlovcu.

Prvi Karlovački

Izvan fokusa tim snimio je cjelokupni proces rebrandinga tvrtke Hrvatski Radio Karlovac u Prvi karlovački. U tom procesu snimane su sva popratna događanja, prvi dan novog etera, fotografirani i snimani profili novih voditeljica i drugo.

Dodjela nagrada Cesarica

Predstavljanje nagrade Cesarica

Izvan fokusa snimio je i fotografirao predstavljanje nove nagrade iz iste organizacije iz koje je proizašao Porin. Cesarica kao glazbena nagrada predstavlja glas publike.

24 sata

U sklopu partnerstva s 24sata tim Izvan fokusa izradio je video reportažu Prvenstva Hrvatske u roštiljanju.

Nacionalna konferencija Savjeta mladih Republike Hrvatske

Izvan fokusa tim sudjelovao je u organizacije Nacionalne konferencije savjeta mladih Republike Hrvatske i producirao video izvještaj i fotografski popratio Konferenciju.

CROZ

GlaxoSmithKline

Za potrebe globalne farmaceutske tvrtke, GlaxoSmithKline, tim Izvan fokusa isporučio je na desetke video formata i usluge fotografiranja volonterskog angažmana njihovih djelatnika.

Kino Tuškanac

Povodom akcije „Daj mi Kino! 2“, Izvan fokusa tim pripremio je promotivni video spot koji je pozivao filmsku industriju na zaštitu Kina Tuškanac.

Hrvatski filmski savez

Za festivale u organizaciji HFS-a, tim Izvan fokusa fotografirao je program te isporučio gotovo 20 raznih video formata o festivalima.

Dani piva Karlovac

Tim Izvan fokusa producirao je 3 nastavka TV emisije koje su se emitirale na desetak lokalnih TV postaja, a s temom manifestacije Dana piva Karlovac. Usluge fotografiranja svih programa Dana piva Karlovac, Izvan fokusa isporučuje već 4 godine.

Rujanfest

Izvan fokusa tim zabilježio je sve programe desete godišnjice Rujan festa. U dva vikenda festivala isporučeno je više od 1000 fotografija.

Noć muzeja Karlovac

Gradsko kazalište Zorin Dom

Za potrebe promocije programa gradskog kazališta Zorin dom, Izvan fokusa izradio je TV reklamu predstave „Zlatne rukavice“ i druge video formate.

Discover Croatia

U nekoliko godina diljem Hrvatske, članovi Izvan fokusa tima snimili su više od stotinu raznih video formata s izjavama turista i njihovim dojmovima o Hrvatskoj.

Kinokino – međunarodni festival dječjeg filma

Za drugo izdanje međunarodnog festivala dječjeg filma Izvan fokusa pripremio je video reportažu i fotografije svečanog otvaranja.

Papandopulo

Ciklus tribina «Nota mog života»

Hrvatsko društvo skladatelja na mjesečnoj bazi organizira tribinu «Nota mog života» s istaknutim hrvatskim glazbenicima. Izvan fokusa tim zadužen je za fotografsko i video dokumentiranje svake tribine kao i izradu kratkih video reportaža.

JCI Zagreb

Adriatic Innovation Island

Data Science Economy

AI2FUTURE konferencija

Izvan Fokusa tim za konferenciju AI2FUTURE realizirao je cjelokupnu foto i video produkciju za dvodnevnu konferenciju te izradio zaključnu video reportažu i nekoliko stotina fotografija.

AI4GOOD

Corporate Innovation & Intrapreneurship konferencija

Izvan Fokusa tim za konferenciju Corporate Innovation & Intrapreneurship realizirao je cjelokupnu foto i video produkciju za dvodnevnu konferenciju te izradio zaključnu video reportažu i nekoliko stotina fotografija.

HUB385

Za potrebe organizatora jedne od najvažnijih konferencija za inovatore i poduzetnike Brave New World, tim Izvan fokusa napravio je foto i video dokumentaciju za dva izdanja cjelokupne konferencije.

Dan grada Karlovca

Advent u Karlovcu i Nova godina

Izvan fokusa tim po prvi će puta u Karlovcu organizirati Advent u Karlovcu na prostoru oko glazbenog paviljona. Advent izaziva veliki interes javnosti, ali i sponzora pa se realizira u partnerstvu s Karlovačkom bankom, Heineken Hrvatska te Coca Colom. Program se sastoji od preko 650 izvođača u gotovo 80 programskih točaka.

Ivanjski krijes u Karlovcu

Prijenos Svjetskog nogometnog prvenstva

Foto dani mladih / Youth Photo Week

Najstariji festival koji Izvan fokusa tim samostalno organizira su Foto dani mladih koji se održavaju već 7 godina u nizu. Izvan fokusa vodi programski i produkcijski festival koji se do sada održao u Kutini, Zadru, Velom Lošinju, Puli i Karlovcu, a od 2017. njegova međunarodna inačica Youth Photo Week održava izložbe i diljem Europe, Južne Amerike i Azije. Festival okuplja najbolje mlade fotografe iz svijeta na natjecanje, razmjenu znanja i iskustva, edukacije i popratne zabavne sadržaje.

PickUp Music Festival

PickUp Music Festival ključna je manifestacija u glazbenoj produkciji Izvan fokusa tima. Festival Izvan fokusa realizira samostalno i programski i produkcijski, a do sada se održalo 4 izdanja u Karlovcu. Festival je započeo otkrivanjem novih imena glazbene scene, demo bendova, a potom prerastao u najveći glazbeni festival u Karlovcu koji otkriva nove koncertne lokacije. Vrhunac Festivala je njegovo održavanje u podno Starog grada Dubovca te nastupi Jinxa, Elementala, TBF-a, Let3-a...

Ljetno kino «Film za van»

U posebnom ambijentu atrija Starog grada Dubovca u Karlovcu Izvan fokusa i poduzeće RADAR organizirali su filmski program «Film za van». Program u Karlovac dovodi najveće lipanjske filmske hitove te filmove europske kinematografije. Cilj «Filma za van» je omogućiti Karlovčanima da u gradu bez kina imaju priliku paralelno s drugim gradovima pratiti recentne filmske naslove.

Redovne kino projekcije u Karlovcu

U gradu bez kina poduzeće RADAR i Izvan fokusa pripremaju filmske projekcije kino hitova za sve uzraste. Program svaki mjesec prikazuje po dva filmska naslova, a posebnost programa je i ekskluzivnost filmskih projekcija organizacijom premijera pa čak i hrvatskih pretpremijera filmova. Programi se održavaju u Domu HV «Zrinski» u Karlovcu.

Señor

Svjetski dan audiovizualne baštine

Izvan fokusa tim vodio je PR, medijsku komunikaciju te društvene mreže za Svjetski dan audiovizualne baštine, a za potrebe Kino mreže Hrvatska.

Dan neovisnih kina

Izvan fokusa tim vodio je PR, medijsku komunikaciju te društvene mreže za Dan nezavisnih kina, a za potrebe Kino mreže Hrvatska.

Cesarica

PopRock.HR

Središnji televizijski projekt Izvan fokusa tima realizacija je emisije PopRock.hr za UNISON i HRT. Emisija se priprema u TV studiju izgrađenom za potrebe PopRock.hr-a, a emisija se emitira svakog radnog dana u 19:30 na HTV2. Emisija ugošćuje najveće hrvatske glazbenike, ali i nove glazbene nade te prezentira njihov autorski rad. Do sada je emitirano više od 100 epizoda.

Premijera

Glazbeni top20

Centar za mlade Grabrik

Udruga Izvan fokusa već dvije godine u suradnji s udrugom Carpe Diem sudjeluje u vođenju Centra za mlade Grabrik u Karlovcu. Centar je jedini takav prostor u Karlovcu, a u njemu se svakog dana održavaju radionice, edukacije, izložbe, umjetnički programi i druge aktivnosti za mlade.